Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FŐZELÉKEK LEXIKONJA - FŐZELÉKEK SPENÓTBÓL

2016.08.24

ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA

PARAJ-SPENÓT
OLASZ SPENÓT

Hozzávalók:
4+3 tojás, 25 dkg lasagne tészta, 30 dkg spenót püré, 10 dkg Anikó sajt, 5 dkg mozzarella, 1 kis fej hagyma, 1 tasak olaszos fűszerkeverék, 5 dkg füstölt sajt

Elkészítése:
Négy tojást főzzön keményre, pucolja meg, hagyja teljesen kihűlni, majd vagdalja apró darabokra. A tésztát a használati utasítás szerint főzze meg. Alaposan csepegtesse le, és egy tűzálló tálat béleljen ki a tészta felével.
Rétegezze, míg a hozzávalók elfogynak - spenót püré, vagdalt keménytojás, reszelt mozzarella és hagyma. Hintsen rá a fűszerkeverékből, majd folytassa a rétegezést. Legfelülre tészta kerüljön. Erre morzsolja az Anikó sajtot. A tálat csúsztassa 180 fokra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süsse készre.
Forrón tálalja.
Külön tálkában kínáljon hozzá kapros mártást.

PARAJ ANGOLOSAN
Hozzávalók:
75 dkg paraj, 10 dkg vaj, só, őrölt bors

Elkészítése:
A jól megtisztított, megmosott parajt sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. A forró vajjal összekeverjük, és megborsozva kínáljuk.
Nagyon szép, ha kivajazott kis csészékbe tömködjük a paraj. leveleket, majd tálra borítjuk a pecsenye köré a szép gömbölyű kupacokat.

PARAJ B. NAGY MÁRTA MÓDRA
Elkészítése:
1 kg spenótot a szárától megtisztítva, alaposan megmosva felteszed főni, a vízbe sót, borsot és fokhagymát teszel. Közben tejbe beáztatsz 2 db zsemlét, vagy 2-3 szelet kenyeret. Amikor a spenót megfőtt, leszűröd, kicsavarod a léből, húsdarálón ledarálod a kinyomott zsemlével együtt. Vékony, világos rántást készítesz, a végén 2-3 gerezd fokhagymát áttörsz bele, majd a darált pépet is beleteszed, felengeded a tejjel, amiben a zsemle ázott, esetleg még öntesz hozzá (kb. 1 liter), de úgyis látod, hogy milyen az állaga. Ízesíted sóval, borssal, őrölt szerecsendióval - ízlés szerint -, mi bundás kenyérrel szeretjük.

PARAJ FLANDRIAI MÓDRA
Hozzávalók
személyenként 25 dkg paraj, 3 dkg vaj, fél citrom, 1/2 dl tejszín, só

Elkészítése:
A megtisztított parajt igen vékony metéltre vágjuk és egy lábasban felhevített vajon megpároljuk. Hozzáöntjük a citrom levét, majd a tejszínt, jól összekeverjük és felforraljuk. Tálalásig fedő alatt tartjuk.
Tálaláskor kevés sóval ízesítjük.
Tükörtojással igen jó vacsora.

PARAJFŐZELÉK 01.
Hozzávalók:
1 kiló paraj, fél deka szódabikarbóna, 5 deka vaj, 4 deka liszt, 2.5-3 deci tej vagy csontlé a feleresztéshez, törött bors, só

Elkészítése:
A megtisztított és több vízben megmosott parajt forró vízbe főzzük be. A paraj után azonnal a vízbe tesszük a szódabikarbónát, amelytől a paraj szép világoszöld színű marad. 10-12 percnyi főzés után leszűrjük, levétől kinyomkodjuk, és szitán áttörjük. Elkészítjük a rántást:
Felhevített vajban megpirítjuk a lisztet, majd hozzákeverjük a parajt, tejjel feleresztjük, de felereszthetjük csontlével is, és ismét jól elkeverjük és felforraljuk. Egy kis sóval, borssal ízesítjük.
Ízlés szerint piríthatunk a rántásba egy-két gerezd összezúzott fokhagymát is.

PARAJFŐZELÉK 02.
Elkészítése:
Előzőleg vékonyan szeleteljünk fel 1 zsemlét, majd 4,5 dl tejből öntsünk rá annyit, hogy félig ellepje, és villával törjük össze. 1,2 kg zsenge spenótot egy nagy tálba rakva váltott vízben alaposan mossunk meg. A levelek szárát és középső erét szakítsuk ki, majd a megtisztított parajt újból megmosva tegyük egy nagyobb méretű zománcozott fazékba. Öntsünk rá kb. 2 liter vizet, és időnként átkeverve, fedő alatt, fajtától függően főzzük 10–20 percig, amíg teljesen megpuhul. A zsenge tavaszi spenót puhára főzéséhez 5 perc is elegendő. Ha nincs nagy edényünk, akkor előbb forraljuk fel a vizet, és kisebb adagokban tegyük bele a parajt. Néhányszor megkavarva pillanatok alatt össze fog esni, így fele akkora fazékban is elfér. A megfőtt spenótot szűrjük le, és a maradék levét is kinyomkodva normálméretű tárcsával ellátott műanyagházas húsdarálón hajtsuk át, vagy ha elég zsenge, akkor deszkára téve hosszában és keresztben vágjuk apróra. 2 púpozott evőkanál liszthez adjunk annyi olajat, amennyit felvesz, reszeljünk rá 2 gerezd fokhagymát, és élénk tűzön habzásig hevítve készítsünk belőle rántást. A szokásosnál nagyobb méretű edényben pirított rántáshoz tegyük hozzá a parajpürét, és állandóan kevergetve, lángterelő felett főzzük kb. 5 percig. Időközben adjuk hozzá a jól kinyomkodott zsemlét is, és alaposan beledolgozva forraljuk össze a spenóttal. Ha a beáztatott zsemle nem elég puha, kissé melegítsük fel, és néhányszor keverjük át a pépet. Ezután öntsük hozzá a maradék, és a zsemléből kinyomkodott tejet. Szórjunk rá 1 púpozott mokkáskanál sót, és ízlés szerint maximum negyed mokkáskanál őrölt borsot, majd tovább kevergetve főzzük még 5 percig. Melegen, feltéttel tálaljuk. Tejfölös gombapaprikással, gomba krokettel illetve tojáspörkölttel érvényesül leginkább az íze, de tükörtojással vagy kemény tojással fogyasztva is finom. Hűtőszekrényben tároljuk.
Ha másnapra besűrűsödne, öntsünk bele egy kis tejet, és forraljuk fel.

PARAJFŐZELÉK 03.
Hozzávalók:
40 dkg parajkrém, 4 dl tej, 8 dkg liszt, 2 ek étolaj, 1 db zsemle, só, fokhagyma, bors, pici szódabikarbóna

Elkészítése:
A parajt kevés vízben feltesszük főni pici szódabikarbónával (így szép színe marad), a zsemlét beáztatjuk a tejben és lepasszírozzuk. Közben a lisztből, olajból rántást készítünk.
A megfőtt parajhoz adjuk a zsemlés tejet, és a végén a rántással besűrítjük. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
Jól kiforraljuk.

PARAJFŐZELÉK 04.
Hozzávalók:
3 evőkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 4 dkg sima liszt, húslé, 1 doboz vagy 1 zacskó mélyhűtött paraj vagy 60 dkg friss spenót, só, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 2 db egész tojás

Elkészítése:
Felhevített olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a lisztet, azután felöntjük hideg húslével, elkeverjük és felforraljuk, majd beletesszük a félig kiolvasztott vagy a ledarált friss spenótot, összeforraljuk, megsózzuk, megízesítjük zúzott fokhagymával, és végül tojással elhabart tejszínnel finomítjuk.

PARAJFŐZELÉK GALUSKÁVAL
Hozzávalók:
1 kg friss vagy 2 csomag mirelit spenót, 1 db tojás, fél liter tej, 1 pohár tejszín, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál só

Elkészítése:
A spenótot megtisztítjuk, és az olajon, fedő alatt megpároljuk. Belevágjuk a fokhagymát, megszórjuk 2 evőkanál liszttel és felöntjük a tejjel és tejszínnel. Ízesítjük és megfőzzük. Ahogy a spenót megpuhult, illetve a főzelék felfőtt, összeturmixoljuk. Közben a tojást összedolgozzuk a liszttel, a zsemlemorzsával, megsózzuk, és kevés vízzel sűrű galuskamasszát készítünk.
Evőkanállal a fövő főzelékbe szaggatjuk és megfőzzük benne. Tálaláskor tejfölt csurgathatunk rá.

PARAJ ILIKE MÓDRA
Elkészítése:
1 evőkanál zsíron megsütöm az 1 púpozott evőkanál lisztet, 2 gerezd fokhagymát teszek hozzá, majd rövid ideig sütöm. Ezután felengedem fél liter hideg tejjel, felfőzöm, simára keverem, beleteszem a mirelit spenótot fagyott állapotban. Mire a paraj felolvad, közben kevergetem, felforr, megsózom, ételízesítőt teszek hozzá, pár percig még forralom, majd lezárom. Főtt tojással tálalom.

PARAJPÜRÉ
Hozzávalók:
1 kg paraj vagy 2 csomag mirelit paraj, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, kb. fél liter tej, só, őrölt bors vagy fokhagyma

Elkészítése:
Ha friss parajból készítjük, azt megtisztítjuk, többször váltott vízben megmossuk, majd vízben puhára főzzük. Ezután alaposan lecsepegtetjük, sőt ki is nyomkodjuk belőle a nedvességet, és áttörjük vagy turmixoljuk, esetleg átdaráljuk. Ha mirelitből készül, hagyjuk felolvadni, és sűrű szűrőbe téve, alaposan kinyomkodjuk a levét. A vajon a liszttel fehéredésig sütjük, a tejjel felengedjük, és a parajt beletéve, megsózzuk, alaposan megborsozzuk. Sokan fokhagymásan szeretik, akkor nem kerül bele bors, hanem a rántásba két gerezd tört fokhagymát rakunk. Alaposan összeforraljuk, ha kell, még tejjel hígítjuk.
Sokan nem rántással sűrítik a parajt, hanem tejben áztatott, áttört zsemlével,
Mások reszelt szerecsendióval ízesítik.

PARAJ SZÓJÁVAL
Hozzávalók:
80 dkg paraj, 6 dkg margarin, 4 db tojás, 2 evőkanál szójaliszt, 2 dl tejszín, só, törött bors

Elkészítése:
A margarint megolvasztjuk, hozzátesszük a megtisztított parajt, fedő alatt saját levében megpároljuk, ha puha, a levét takaréklángon elpárologtatjuk. A szójalisztet a tejszínnel simára keverjük, a parajjal összekeverjük, takaréklángon 10 percig főzzük.
Tálra halmozzuk főtt tojásszeletekkel körülrakva tálaljuk.

RÁNTOTT PARAJ ÍNYENCEKNEK
Hozzávalók:
40 dkg friss paraj, 5 dkg vaj, 8 dkg liszt, 2 dl tej, 2 g szerecsendió, 4 db tojás, 8 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 3 dl olaj, só

Elkészítése:
A friss parajt sós vízben megpároljuk, leszűrjük, jól kinyomkodjuk és áttörjük, vagy apróra összevágjuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, forró tejjel felengedjük, és habverővel simára keverve addig forraljuk, amíg az edény falától elválik. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a parajt és az előzőleg elhabart 2 db tojást, majd jól összekeverjük. Hűvös helyre téve megvárjuk, míg teljesen kihűlt, ekkor kisebb lapos szeleteket formálunk belőle. Lisztbe, felvert tojásba és sajtba bundázzuk, majd bő, forró olajban pirosra sütjük.
Burgonyapüréhez tálalva kitűnő húspótló étel.

SPENÓT
Hozzávalók:
1 kg friss spenót, 1,5 deka margarin vagy vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 lereszelt szikkadt kifli, 2 tojás, 2-3 dl tej, késhegynyi bors, késhegynyi reszelt szerecsendió

Elkészítése:
A megtisztított spenótot öblítsük le, tegyük tálba és öntsük le forró vízzel, keverjük el. A lereszelt kiflit áztassuk be a tejbe, majd keverjük bele a tojásokat. Ízesítsük törött borssal, szerecsendióval valamint egy mokkáskanálnyi sóval. Szűrjük le a spenótot, és deszkán vagdaljuk apróra. Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat és szórjuk rá a spenótvagdalékot. Azonnal kevergessük, mert könnyen odaég. Amikor már nem ereszt több levet, keverjük hozzá a fokhagymazúzalékot. Óvatosan töltsük hozzá a tejes-tojásos zsemlét, és alaposan keverjük össze. Ha túl kemény lenne, vagyis nem főzelék állagú, akkor tejjel hígítsuk, de vigyázzunk, ha túl híg, akkor nem lehet szépen tálalni és fogyasztani, ez esetben külön tálkákban adjuk asztalra.

SPENÓT AMANDA MÓDRA
Hozzávalók:
1 zacskó gyorsfagyasztott - mirelit - spenót, 4 db tojás, bármilyen maradék pörkölt (ennek hiányában bármilyen fűszeres, akár füstölt kolbász), 1 dl tej, 1-1,5 evők liszt (a tojások méretétől függ) 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors, Zsiradék a tojás sütéshez

Elkészítése:
A felengedett parajt tejjel és fokhagymával éppen csak összerottyantom, majd a felét jénai tálba töltöm.

Tojássütés
1/ Maradék pörkölttel: a felvert tojásokba belekeverem a lisztet, fűszereket és a pörkölttel együtt sütni kezdem.
2/ Kolbásszal: a felvert tojásokba belekeverem a lisztet, de először zsiradékon elkezdem sütni a héjától megfosztott apró darabokra cincált kolbászt. Ha a zsírját kisűlte, mehet rá a tojás. Kemény rántottát készítünk, amit a spenótra fektetünk, majd a másik fél adaggal letakarjuk. Rá a jénai teteje, és mehet a sütőbe. Én mikróban 10-12 percig sütöm.
Egyéb sütőben kell neki 30 perc.
Tortaként szeletelhető, bundás kenyérrel is fogyasztható.

SPENÓTFŐZELÉK 01.
Hozzávalók:
spenót, zsír, liszt, fokhagyma, tej, bors, só

Elkészítése:
A spenótot mosd meg, a levélnyeleket tépdesd le. Főzd meg annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, majd csurgasd le, s a leveleket (például egy bárddal) vagdald néhány milliméteres darabokra. Készíts világos fokhagymás rántást, azt öntsd fel tejjel (keverd simára), majd tedd bele a spenótot, sózd, borsozd, és jól forrald össze.
Anyám szerint jobb ízű lesz, ha főzés helyett mikróban (lényegében a saját levében) pároljuk a spenótot.

SPENÓTFŐZELÉK 02.
Hozzávalók:
800 g spenót (zsenge, nyers spenótlevelek), 20 g fokhagyma, 3-4 dl tej, 30 g liszt, 0,5 dl étolaj, só, őrölt bors

Elkészítése:
A spenótot (parajt) - alapos mosás után - sós vízben megfőzzük. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, belepirítjuk a zúzott fokhagymát. A leszűrt parajt kevés tejjel turmixgépben összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és a rántáshoz öntjük. Felengedjük a tejjel, és kiforraljuk. Tetszés szerint ízesíthetjük frissen reszelt szerecsendióval is.
Tálalhatjuk csirkepörkölttel, de adhatunk hozzá főtt tojást vagy bundás zsemlét is.

SPENÓTFŐZELÉK 03.
Elkészítése:
A spenótot nagyon alaposan, két-három vízben átmosom, majd leszárazom. Közben nagyobb edényben vizet forralok, teszek bele sót is, majd amikor lobogva forr, beledobom a leveleket, és megvárom, amíg összeesnek. Leszűröm, de a főzőléből 2-3 decit félrerakok. Ha kissé kihűltek a levelek, bedobom őket a robotgépbe és leturmixolom. Ha kell, a megmentett főzőlével hígítom, hogy a gép könnyebben dolgozzon. Tejfölszerű pép lesz a végeredmény.
Kb. 1 dl olajból és 2-3 evőkanálnyi lisztből, félbarna rántást készítek, a művelet vége felé pedig bedobok a rántásba 3-4 gerezd finomra kapart fokhagymát.
Kissé még pirítom, aztán megy bele a leturmixolt spenót. Összekeverem, és fölengedem tejjel. 1 kg spenóthoz kb. 1 liter tej kell. Sózom, ha kell, még adok hozzá tejet és készre főzöm.
Tejes-rámás krumplipürével és tükörtojással tálalom.
Megjegyzem, mángoldból is főzhetsz "spenótot", de azt erősebben kell fűszerezni.
Több fokhagyma és több só is kell hozzá.
Ez is nagyon finom!

SPENÓTFŐZELÉK 04.
Hozzávalók:
1 tasak zeller-krémleves, 1 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és őrölt bors, 60 dkg spenót, 1 fej vöröshagyma

Elkészítése: Nagyobb lábosban, az előírásnak megfelelően főzze meg a zeller-krémlevest. Közepes hőfokon, kézi habverővel dolgozza simára benne a vajat, a lisztet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Folyamatosan keverve forralja össze, majd adja hozzá a kiolvasztott spenótot. Forrásig melegítse fel. A nagyon apróra vagdalt vöröshagymával meghintve tálalja.

SPENÓTFŐZELÉK KLEMI MÓDRA
Elkészítése:
A frissen szedett spenótot alaposan megmosom, leszárazom, kevés vízben puhára főzöm. A főzőléből egy csészényit félreteszek, a spenótleveleket tálcára szedem, várok vele, míg kissé lehűl, robotgépbe rakom, felöntöm a főzőlével és alaposan leturmixolom. Fokhagymás rántást készítek, ráöntöm a leturmixolt spenótot, tejjel felengedem, ízlés szerint sózom, borsozom, és tejfölsűrűségűre főzöm.
Krumplipürével és tükörtojással tálalom.

SPENÓTFŐZELÉK VASI MÓDRA
Elkészítése:
Forrázott spenótot sós vízben puhára főzünk, szitára téve, leszikkasztjuk. Kifacsarva, megvágva, szitán áttörve, piros rántásba tesszük és húslével föleresztjük. Ennek híján vízzel vagy tejjel. Pár gerezd fokhagymát teszünk bele egészben - de tálaláskor kivesszük.
Kis borssal ízesítjük, vagy ha van pecsenyelé, vagy húskivonat, az nagyon jóízűvé teszi.

SPENÓT ILIKE MÓDRA
Elkészítése:
1 evőkanál zsíron megsütöm az 1 púpozott evőkanál lisztet, 2 gerezd fokhagymát teszek hozzá, majd rövid ideig sütöm. Ezután felengedem fél liter hideg tejjel, felfőzöm, simára keverem, beleteszem a mirelit spenótot fagyott állapotban. Mire a paraj felolvad, közben kevergetem, felforr, megsózom, ételízesítőt teszek hozzá, pár percig még forralom, majd lezárom.
Főtt tojással tálalom.

SPENÓT LEVENTE MÓDRA
Hozzávalók:
1 zacskó mélyhűtött paraj, 3 evőkanál olaj, 5 dkg liszt, 4 dl tej, só, fokhagyma, szikkadt kifli vagy zsömle

Elkészítése:
A gyorsfagyasztott - mirelit - parajt hagyjuk felengedni, majd a levét leöntjük. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Ahhoz adjuk a spenótot, tejjel felengedjük, megsózzuk, és jól felfőzzük. 2-3 gerezd fokhagymát fokhagymatörőn áttörünk és beletesszük, majd tejbe áztatott kiflit vagy zsemlét teszünk bele, ami sűríti és jó ízt ad neki. Ha szükséges, elturmixoljuk.
Tálaláskor tejszínnel ízesítjük.
Tükörtojással tálaljuk.

SPENÓT YVETTE MÓDRA
Elkészítése:
Sima liszttel rántást készítek. Amikor már egy kicsit barnul a rántás, hozzáadok 2-3 gerezd összenyomott fokhagymát, leveszem a tűzről és hozzáadom a mirelit spenótot. Vissza a tűzre, jól átforrósítom és felöntöm annyi tejjel, hogy kellő sűrűségű legyen. Állandó keveréssel felforralom.
Ízesítem sóval és őrölt fehérborssal.

SPENÓT ZSEBI MÓDRA
Hozzávalók:
1 zacskó mirelit spenót, 1 l tej, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 tojás, só, a rántáshoz olaj és liszt

Elkészítése:
A fagyott spenótot (ha előző este elfelejtem kivenni a mélyhűtőből) felrakom 1 liter tejben főni, mire kienged, és el kezd forrni, elkészítem a rántást, ebbe nyomok 2-3 gerezd fokhagymát (fokhagymanyomóval), majd pici hideg vízzel felöntve beleöntöm, a már felforrt spenótba és folyamatos kevergetés közben újra felforralom. Nem felejtem el megsózni sem! Mikor újra forr, három tojást felütök egy tálba, és jól felverem, majd ezt is beleöntöm a spenótba, miközben gyorsan kevergetem ekkor már el is zárom a gázt, mert a tojásokkal már nem kell főzni, csak kevergetem, míg a tojás össze nem áll (mint a tojáslevesben) Ha ehető hőmérsékletűre hűlt máris fogyasztható.
Magában egy karéj kenyérrel is irtó finom, de természetesen tükörtojással, sült oldalassal vagy egyéb feltéttel is lehet enni.

SPENÓT, VAGY LABODA (1914)
Elkészítése:
A labodát száraitól megtisztítva megmossuk, forró sósvízbe dobjuk s fél óra hosszat főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, s ha jól lecsepegett minden víz róla, egy deszkára tesszük, s nagyon finomra összevagdaljuk. Lehet szitán is áttörni, de ez nem föltétlen szükséges. Világos rántást készítünk, melybe egy kevés finomra vágott fokhagymát s az összevagdalt parajt, kevés törött borsot, teszünk, az után annyi tejjel eresztjük fel, hogy se túlságosan sűrű, se nagyon híg ne legyen.

TEJSZÍNES PARAJFŐZELÉK
Hozzávalók:
600 g leveles paraj, 15 g só, 3 g őrölt bors, 60 g vaj, 50 g liszt, 2 g fokhagyma, 4 dl tej, 1 dl tejszín, 2 dl csontlé, 1 db zsemle, 3 g szódabikarbóna

Elkészítése:
A zsemlét tejben beáztatjuk, majd kicsavarjuk. A parajt mól megmossuk, lecsepegtetjük. Vizet forralunk, melyhez sót és szódabikarbónát adunk. A forrásban lévő vízbe beletesszük az előkészített parajleveleket, és egyszer felforraljuk, leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. Ezután késsel finomra vágjuk. A vajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, majd belerakjuk az összezúzott fokhagymát és az összevágott parajt. Az egészet jól felkeverjük, és szükség szerint felengedjük forró tejjel és csontlével.
Gyakori kevergetéssel lassan kiforraljuk. Közben ízesítjük sóval, őrölt borssal, végül hozzáadjuk az előkészített zsemlét és tejszínt, lassan készre forraljuk.

ÚJ-ZÉLANDI SPENÓT FRANCIÁSAN
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
1,2 kg új-zélandi spenót, 5 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, 3 g törött bors, só

Elkészítése:
A megtisztított leveleket forrásban lévő, sós vízben leforrázzuk, majd leszűrjük. A megolvasztott forró vajban a spenótot átforgatjuk, zúzott fokhagymával, őrölt borssal, sóval fűszerezzük.
Bárány- és ürühúsokhoz adjuk..

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
FŐZELÉKEK ZÖLDSÉGBŐL
Szerzők:
Klement András, Almási Edina, Ferenczy Amanda,
Hargitai Dezső, Kiss Benő, Schiller Aurél,
valamint sok gyűjtőtársam receptközlései
 
 
 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.