Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FŐZELÉKEK SÁRGARÉPÁBÓL 2.

2018.10.04

FŐZELÉKEK LEXIKONJA

SÁRGARÉPA FŐZELÉK 02.
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, só, 1 húsleves kocka, 2 dl tej

Elkészítése:
A sárgarépát nagylyukú zöldségdarálón ledaráljuk. (Karikára, vagy kockára is lehet vágni.) Meleg olajra tesszük, és fedő alatt pároljuk, kicsit megsózva. Amikor már majdnem elfőtte a levét, akkor megszórjuk a liszttel, sóval, beletesszük a leveskockát, és felengedjük félig vízzel.
Tovább pároljuk néha megkeverve, majd beleöntjük a tejet, és azzal készre főzzük.

SÁRGARÉPA FŐZELÉK 03.
Hozzávalók:
sárgarépa, fehérrépa, citrom, friss mentalevél, gyömbér, zabkorpa, hajdina

Elkészítése:
A fehérrépát szeletekre vágva vízgőz fölött pároljuk. Előzőleg a répaszeleteket citrommal átkenjük, hogy ne barnuljon meg. A sárgarépát tormareszelőn lereszeljük, és kevés olajon pároljuk. Mentalevelet, gyömbért teszünk bele, zabkorpával összekeverjük és felengedjük a fehérrépa párolásakor visszamaradt lével. Forrpontig a gázon hagyjuk, majd turmixoljuk, de nyers sárgarépát is teszünk hozzá. Kb. annyit, mint amennyit főztünk.
A hajdinakását vízben megfőzzük és hagyjuk kidagadni.
A kását a tányér közepére halmozzuk, köré tesszük a sárgarépa-főzeléket, a tányér szélére a fehérrépa-szeleteket.

SÁRGARÉPA FŐZELÉK 04.
Hozzávalók 4 főre:
1 kg sárgarépa, 3 dl tej, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál finomliszt, kevés olaj, só, vegeta

Elkészítése:
A répákat meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük. Megsózzuk, vegetával ízesítjük. Vizet öntünk alá (kb. 2 dl) és puhára főzzük. A végén belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.
3 dl tejből és 1 evőkanál lisztből habarást készítünk és a forrásban lévő főzelékhez keverjük.

Forrás:
FŐZELÉKEK LEXIKONJA - SÁRGARÉPA FŐZELÉKEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.