Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FŐZELÉKEK SÁRGARÉPÁBÓL 3.

2019.05.10

FŐZELÉKEK KÖNYVE

SÁRGARÉPA FŐZELÉK 05.
Elkészítése: 6-8 répát megtisztítunk, megmosunk. Előbb karikára, azután metéltre vágjuk s lábosban egy jó kanál zsírban puhára pároljuk, mindig csak egy kevés vizet öntünk rá, hogy oda ne égjen. Egy kevés zöldpetrezselymet finomra vágunk, a répára tesszük, meghintjük egy kanálliszttel, evvel jól elkeverjük, megsózzuk, tetszés szerint cukrozzuk és tejjel feleresztjük.

Jó fél óráig főzzük még így lassan, mindig egy kevés tejet öntve utána, ha nagyon sűrű lenne.

SÁRGARÉPA FŐZELÉK 06.
Hozzávalók: 1,5 kg sárgarépa, 5 dkg zsír, 6 dkg liszt, petrezselyem, 2 dkg só, 3 dkg cukor, 1,5 dl tej

Elkészítése: A meghámozott répákat felszeleteljük, megpirítjuk a zsírban, megfűszerezzük, felöntjük vízzel, és miután puhára pároltuk, behabarjuk a liszttel, és tejjel.

SÁRGARÉPA-FŐZELÉK 07.
Hozzávalók:
80 dkg sárgarépa, csipetnyi cukor, 1 ek liszt, 1 húsleveskocka, 1 csomó petrezselyem, só

Elkészítése:
A megtisztított sárgarépát kockára vágjuk. A leveskockát 2 dl vízben feloldjuk, beletesszük a sárgarépa kockákat, és puhára főzzük.
Beletesszük a finomra vágott petrezselymet, és liszttel besűrítjük.
Cukorral ízlés szerint ízesítjük.

SÁRGARÉPA FŐZELÉK
- MAGYARRÉGEN
Elkészítése:
Rántást készítünk apróra vágott hagymával, hideg vízzel feleresztjük, megsózzuk, megcukrozzuk és mikor felforrt, karikára, vagy pedig metéltre vágott sárgarépát főzünk bele. Mikor jól megpuhult, megtejfelezzük.

Készíthetjük úgy is, hogy a sárgarépát forró zsírban megsózva, megcukrozva, megpároljuk, egy kis liszttel meghintjük és hideg vízzel vagy húslevessel feleresztjük.
A végén szintén megtejfelezzük.

SÁRGARÉPA FŐZELÉK KARALÁBÉVAL
- MAGYARRÉGEN
Elkészítése: Rántást készítünk apróra vágott hagymával, hideg vízzel feleresztjük, megsózzuk, megcukrozzuk és mikor felforrt, hosszúkásra vágott sárgarépát főzünk bele.

A karalábét éppen úgy készítjük el, mint a sárgarépát, csak a karalábét kockára vágjuk, és külön készül.

Mikor mindkettő elkészült összekeverjük a két zöldséget, és tejfelezzük.

 
FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
FŐZELÉKEK KÖNYVE - SÁRGARÉPA FŐZELÉKEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.