Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FŐZELÉKEK LEXIKONJA - FŐZELÉKEK SÓSKÁBÓL 2

2017.04.27

FŐZELÉKEK LEXIKONJA

SÓSKA
SÓSKAFŐZELÉK, AHOGY NAGYMAMÁM KÉSZÍTETTE

Hozzávalók:
sóska, liszt, tejföl, tojás, burgonya

Elkészítése:
sóskát apróra vágom (mint a petrezselymet) kevés olajon megpárolom addig, amíg szétesik, majd megsózom, közben egy nagy tejfölbe 1,5 evőkanál lisztet elkeverek és hozzáadom a sóskához, egyet rottyan és kész
Tükörtojással, főtt burgonyával tálalom!

SÓSKAFŐZELÉK FEHÉRRÉPÁVAL, TOFUVAL
Hozzávalók:
fehérrépa, fokhagyma, sóskalevél, zabkorpa, tofu, gabona kása

Elkészítése:
A fehérrépát szeletekre vágva, gőz fölött megpároljuk, a levét a főzelékhez használjuk. A fokhagymát olajon megfuttatjuk, rátesszük a sóskalevelet és pároljuk, majd zabkorpát teszünk rá. A tűzről levesszük, a párolóvízzel felöntjük és turmixoljuk. Ha hűlt, nyers sóskalevelet teszünk még hozzá és azzal is turmixoljuk. Lehet úgy is, hogy tálalás előtt nyers sóskalevelet aprítunk a tányérra és úgy szedjük rá a főzeléket. A tofu szeleteket fokhagymapéppel megkenjük, szójaszószt öntünk a tetejére és megsütjük.
Mindhármat együtt fogyasztjuk.
A tofu helyett valamilyen kásával is finom.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
FŐZELÉKEK ZÖLDSÉGBŐL
Szerző:

Almási Edina, Ferenczy Amanda,
Hargitai Dezső, Kiss Benő, Schiller Aurél,
valamint sok gyűjtőtársam receptközlései
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.