Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FŐZELÉKEK LEXIKONJA - FŐZELÉKEK SÓSKÁBÓL 3.

2017.05.22

FŐZELÉKEK LEXIKONJA

SÓSKA
SÓSKAFŐZELÉK TOJÁSSAL

Elkészítése:
Megfelelő mennyiségű sóskát megvagdalva megfőzünk. Világos rántással sűrítjük, tejfelezzük, gyengén sózzuk, nem cukrozzuk. A tojásokat külön bő, sós vízbe ütve főzzük hozzá 5-6 percig.
Ha megfőtt, lyukas kanállal rakjuk a főzelék tetejére.

 

SÓSKAMÁRTÁS
Hozzávalók:
75 dkg sóska, 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, tej, 1 dl tejföl, só, cukor

Elkészítése:
A megtisztított sóskát a forró zsiradékba forgatjuk, megsózzuk, és saját levében, kis lángon, fedő alatt jó puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, a liszttel megszórjuk, és annyi tejjel engedjük fel, hogy összeforralva sűrű mártást kapjunk. Ezután egy kevés cukorral szelídítjük az ízét, és az egészet simára turmixoljuk vagy áttörjük. Megtejfölözzük, és még egy percig forraljuk, úgy adjuk asztalra.
Mindig kívánkozik mellé sós vagy pirított burgonya is.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
FŐZELÉKEK ZÖLDSÉGBŐL
Szerző:
Almási Edina, Ferenczy Amanda,
Hargitai Dezső, Kiss Benő, Schiller Aurél, valamint sok gyűjtőtársam receptközlései
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.