Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FŐZELÉKEK KÖNYVE - FŐZELÉKEK TÖKBŐL 3.

2017.05.20

FŐZELÉKEK KÖNYV

KAPROS TÖKFŐZELÉK VAGDALT HÚSSAL
Hozzávalók:
1 kg tők, 1 közepes fej hagyma, 1 kis kanál paradicsompüré, 1,5 dl tejföl, 1 db tojás, 2 evőkanál liszt, só

Elkészítése:
A tököt megsózzuk, és lassú tűzön az apróra vágott hagymával együtt pároljuk. Rövid idő után beletesszük a paradicsompürét. Közben a tejfölbe keverjük a lisztet, a tojássárgáját és a finomra vágott kaprot és ezzel habarjuk be a már majdnem puha tököt, majd még egyszer felforraljuk.
Fasírttal tálaljuk.

MAGYAROS TÖKFŐZELÉK
Hozzávalók:
gyalult tök 1 kg, vöröshagyma 5 dkg, zöldpaprika 2 db, paradicsom 1 db, só, liszt 6 dkg, zsiradék 4 dkg, tejföl 2 dl, ételecet 1 evőkanál, fűszerpaprika

Elkészítése:
A besózott gyalult tököt ecettel meglocsoljuk. Az apróra vágott vöröshagymát a zsiradékban megfonnyasztjuk, felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot keverünk hozzá. Zsírjára pirítjuk, pirospaprikával színezzük, majd hozzákeverjük a kinyomkodott tököt, és fedő alatt, kevés vízzel (esetleg csontlével) pároljuk. Amikor a tök megpuhult, liszttel elkevert tejfölt szűrünk hozzá.
Szükség szerint hígítjuk, sózzuk, és felforraljuk.

Forrás:
FŐZELÉKEK KÖNYVE - A TÖKFŐZELÉKEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.