Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FRISSENSÜLTEK 1.

2017.01.03

A HÚSEVŐK LEXIKONJA

ATHÉNI GOMBA
Személyenként 5 db tisztított nagyobb gombafejet megsózunk, és borssal ízesítünk. Olvasztott vajjal meglocsoljuk és kb. 2 órát állni hagyjuk. Ezután teflonserpenyőben szép pirosra sütjük.
Kapormártással vagy ketchuppal tálaljuk.

BOLGÁR BROKKOLI
A mélyhűtött, vagy friss brokkolit gyengén sós-ecetes vízben félig puhára főzzük. Közben lisztből tojással és sörrel sűrű palacsintatésztát készítünk, amelyet sóval, reszelt szerecsendióval ízesítünk.
A jól lecsurgatott brokkolirózsákat a masszába mártjuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük.

BURKOLT KARALÁBÉ
Személyenként 2 fej tisztított karalábét ujjnyi vastag karikákra vágunk, és sós vízben puhára párolunk. Közben a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát készítünk. A főtt és jól lecsurgatott karalábékarikákat gyengén lisztezzük, megforgatjuk palacsintatésztában, forró zsiradékban kisütjük.
Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Forrás:
FRISSENSÜLTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.