Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FRISSENSÜLTEK 11.

2018.11.04

FRISSENSÜLTEK

HARCSA - MARA MÓDRA
Elkészítése:
Harcsaszeleteket fokhagymás sóval megszórunk, paprikás lisztbe forgatunk, forró vajban mindkét oldalán hirtelen átsütünk. Áthúzzuk forró tejföllel, finomra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Vajas burgonyával vagy párolt zöldséggel körítjük.

HORGÁSZPECSENYE
Elkészítése:
Tisztított és szeletekre vágott pontyot megsózunk, és egészen vékonyan lisztbe forgatunk. 10 dkg vajat elkeverünk 1 kávéskanálnyi szardellapasztával, és felmelegítjük. Átsütjük benne a halszeleteket, és mikor már majdnem megsültek, citromlevet csepegtetünk rá.
A halat kivesszük, a sütőzsiradékot 1 dl édes fehérborral állandó keverés mellett átforraljuk, majd tálaláskor forrón a halszeletekre öntjük.

PONTY ORLY MÓDRA
Elkészítése:
Tisztított pontyszeletekből 6-8 cm hosszú és 2 cm széles csíkokat vágunk. Sózzuk.
Elkészítjük az Orly masszát: 20 dkg lisztet csipetnyi sóval, 3 tojássárgájával és 1 dl sörrel jól eldolgozunk. Hozzáadunk még 1 dl sört, a tojások felvert habját, majd óvatosan belecsurgatunk 1 evőkanál olajat. A halszeleteket vékonyan lisztezzük, és a sörtésztába mártjuk.
Bő, forró zsírban aranysárgára sütjük.

A szerkesztő megkésett üzenete!
A HEKK PANÍROZÁSA
Hozzávalók:
1 kg heck (filé) 3 gerezd fokhagyma, 0.5 l tej, 1 tk só

Elkészítése:
A filéket megmosom, majd jól megszeretgetem átpaszírozott fokhagymával. Sós tejbe teszem egy éjszakára.

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt, 3 db tojás, 1 tk fűszerpaprika, 0.5 kk só, 2 dl tej

Elkészítése:
A panír hozzávalóit egy tálba öntöm és robotgéppel csomómentesre keverem.
A hekkfiléket megszórom halfűszerrel.
Belemártom a sűrű, fűszeres masszába, kissé lecsepegtetem és forró olajban, kb. 10 perc alatt aranybarnára sütöm.

ATHÉNI GOMBA
Elkészítése:
Személyenként 5 db tisztított nagyobb gombafejet megsózunk, és borssal ízesítünk. Olvasztott vajjal meglocsoljuk és kb. 2 órát állni hagyjuk. Ezután teflonserpenyőben szép pirosra sütjük. Kapormártással vagy ketchuppal tálaljuk.

BOLGÁR BROKKOLI
Elkészítése:
A mélyhűtött, vagy friss brokkolit gyengén sós-ecetes vízben félig puhára főzzük. Közben lisztből tojással és sörrel sűrű palacsintatésztát készítünk, amelyet sóval, reszelt szerecsendióval ízesítünk
A jól lecsurgatott brokkolirózsákat a masszába mártjuk, majd bő, forró zsiradékban kisütjük.

BURKOLT KARALÁBÉ
Elkészítése:
Személyenként 2 fej tisztított karalábét ujjnyi vastag karikákra vágunk, és sós vízben puhára párolunk. Közben a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát készítünk. A főtt és jól lecsurgatott karalábékarikákat gyengén lisztezzük, megforgatjuk palacsintatésztában, forró zsiradékban kisütjük. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
FRISSENSÜLTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.