Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FRISSENSÜLTEK 12.

2018.12.10

FRISSENSÜLTEK

OLASZ BURGONYALEPÉNY
Elkészítése:
Harminc dkg tisztított burgonyát sós vízben puhára főzünk, majd levétől lecsurgatva áttörjük. Jól elkeverjük 10 dkg reszelt sajttal, 1 tojássárgájával.
Sóval, törött borssal ízesítjük.
Lepényeket formálunk belőle, lisztbe mártjuk, és bő forró zsiradékban ropogósra sütjük.
Feltétként, de - paradicsom- vagy gombamártással - önálló ételként is tálalhatjuk.

GOMBAFEJEK KATI MÓDRA
Elkészítése:
Személyenként 5 db nagyobb tisztított gombafejet sóval, törött borssal - esetleg valamilyen enyhe fűszerkeverékkel - ízesítünk, sűrű palacsintatésztába forgatjuk, és forró zsiradékban hirtelen kisütjük.

GOMBALEPÉNY
Elkészítése:
Harminc dkg tisztított gombát megfőzünk, majd jól lecsurgatjuk.
Egészen finomra vágjuk, és 2 dl tejföllel, 4 egész tojással, 5 dkg vajjal, kis fél fej aprított vöröshagymával, 1 kávéskanál szardellapasztával, sóval, törött borssal, finomra vágott petrezselyemmel és annyi liszttel eldolgozzuk, hogy lepényszerűen formázható legyen.
A masszát, 1 órát pihentetjük.
Ezután szeleteket formázunk belőle, és kevés vajban kisütjük.

GOMBAVAGDALT
Elkészítése:
Harminc dkg tisztított és kockákra vágott gombát hagymás zsíron puhára párolunk.
Közben 3 db zsemlét vízbe áztatunk, majd jól kicsavarunk. Eldolgozzuk 2 tojással, sóval, törött borssal, majd a közben megpuhult gombával, finomra vágott petrezselyemmel.
A masszából pogácsákat formázunk, morzsába forgatjuk, majd forró zsiradékban kisütjük őket.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
FRISSENSÜLTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.