Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FRISSENSÜLTEK 2.

2017.01.26

FRISSENSÜLTEK

FLAMAND SAJTSZELET
Elkészítése:
Egy tojásból, 2 evőkanál lisztből, 2 dl tejből egy kávéskanál élesztővel és csipetnyi sóval sűrű palacsintatésztát készítünk. Trappista sajtszeleteket és vékony zsemlekarikákat összetűzünk, majd a sűrű palacsintatésztába mártunk. Forró zsiradékban kisütjük.
Sütés közben az élesztő hatására a tészta megnövekszik.
Tálaláskor tartár- vagy tárkonymártást adunk mellé.

 

FRANCIA SAJTOS
Elkészítése:
Tíz dkg vajat 4 tojás sárgájával jól eldolgozunk, ízesítjük pirospaprikával, majd tovább keverjük 25 dkg reszelt óvári sajttal és 20 dkg zsemlemorzsával. Gombócokat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába és a tojásfehérjékből vert habba bundázzuk, bő, forró zsiradékban aranyszínűre sütjük.
Meleg joghurttal áthúzva tálaljuk.

SAJTOS VIRSLI
Elkészítése:
A virsliket hosszában mélyen bevágjuk.
Az így keletkezett hasadékba sajtot teszünk, és grillsütőben addig sütjük, míg a sajt olvadni nem kezd.

Forrás:
FRISSENSŰLTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.