Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FRISSENSÜLTEK 3.

2017.01.28

FRISSENSÜLTEK

OLASZ BURGONYALEPÉNY
Elkészítése:
Harminc dkg tisztított burgonyát sós vízben puhára főzünk, majd levétől lecsurgatva áttörjük. Jól elkeverjük 10 dkg reszelt sajttal, 1 tojássárgájával. Sóval, törött borssal ízesítjük. Lepényeket formálunk belőle, lisztbe mártjuk, és bő forró zsiradékban ropogósra sütjük.

Feltétként, de - paradicsom- vagy gombamártással - önálló ételként is tálalhatjuk.

GOMBAFEJEK KATI MÓDRA
Elkészítése:
Személyenként 5 db nagyobb tisztított gombafejet sóval, törött borssal - esetleg valamilyen enyhe fűszerkeverékkel - ízesítünk, sűrű palacsintatésztába forgatjuk, és forró zsiradékban hirtelen kisütjük.

GOMBALEPÉNY
Elkészítése:
Harminc dkg tisztított gombát megfőzünk, majd jól lecsurgatjuk. Egészen finomra vágjuk, és 2 dl tejföllel, 4 egész tojással, 5 dkg vajjal, kis fél fej aprított vöröshagymával, 1 kávéskanál szardellapasztával, sóval, törött borssal, finomra vágott petrezselyemmel és annyi liszttel eldolgozzuk, hogy lepényszerűen formázható legyen. A masszát, 1 órát pihentetjük.
Ezután szeleteket formázunk belőle, és kevés vajban kisütjük.

Forrás:
FRISSENSÜLTEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.