Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FRISSENSÜLTEK 5.

2017.02.08

FRISSENSÜLTEK

CSUKAFALATOK
Tisztított és szálkátlanított csukát kevés, enyhén ecetes és sós vízben puhára párolunk, majd szitán áttörjük. Közben személyenként számítva egy-egy db zsemlét tejben áztatunk, majd kicsavarunk. A zsemléket, a halpépet és zsemlénként egy-egy tojássárgáját, valamint csipetnyi törött borsot összedolgozunk.
A masszából pogácsákat formázunk. Lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk és bő, forró zsiradékban kisütjük.
Hozzá illő mártással tálaljuk.

FOGAS-FINOMSÁG
Megtisztított fogast gerincéről lefejtünk és kb. 20 dkg-os szeletekre vágjuk.
Sózzuk, lisztbe, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró vajban hirtelen átsütjük.
Citromkarikákkal, tartármártással tálaljuk.

FRANCIA PONTY
Tisztított halszeleteket megsózunk. Sűrű palacsintatésztát készítünk, amelyet elkeverünk személyenként 3 dkg reszelt sajttal.
Beleforgatjuk a halszeleteket és bő, forró olajban kisütjük.
Befőttel tálaljuk.

Forrás:
FRISSENSÜLTEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.