FRISSENSÜLTEK 6.

CITROMOS CSIRKE
Elkészítése:
Csirkemellet a csontjáról lefejtünk, eltávolítjuk a bőrét, és jól kiveregetjük. 20 percig annyi tejben áztatjuk, amennyi a húst éppen ellepi. Ezután jól lecsurgatjuk, sózzuk és teflonedényben, vajon puhára sütjük.
Tálaláskor citromlevet csepegtetünk rá.

MÁJKRÉMMEL TÖLTÖTT CSIRKEMELL
Elkészítése:
Csirkemellet kicsontozunk, bőrét lefejtjük és a húst jól kiverjük. Egy doboz májkrémkonzervet 1 egész tojással, sóval, törött borssal és 1 kávéskanál zsemlemorzsával jól eldolgozunk. A csirkedarabokat sózzuk, és a májkrémmel megkenjük. Összegöngyölve tekercseket készítünk belőle, amelyeket szokásos módon bundázunk, majd bő, forró zsiradékban átsütünk.
Vegyes zöldségkörettel tálaljuk.

FRISSENSÜLTEK
Szerző:



