Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FRISSENSÜLTEK 8.

2017.05.13

FRISSENSÜLTEK

HARCSA - MARA MÓDRA
Harcsaszeleteket fokhagymás sóval megszórunk, paprikás lisztbe forgatunk, forró vajban mindkét oldalán hirtelen átsütünk. Áthúzzuk forró tejföllel, finomra vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Vajas burgonyával vagy párolt zöldséggel körítjük.

HORGÁSZPECSENYE
Tisztított és szeletekre vágott pontyot megsózunk, és egészen vékonyan lisztbe forgatunk. 10 dkg vajat elkeverünk 1 kávéskanálnyi szardellapasztával, és felmelegítjük. Átsütjük benne a halszeleteket, és mikor már majdnem megsültek, citromlevet csepegtetünk rá.
A halat kivesszük, a sütőzsiradékot 1 dl édes fehérborral állandó keverés mellett átforraljuk, majd tálaláskor forrón a halszeletekre öntjük.

Forrás:
FRISSENSÜLTEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.