Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FŰSZEREK KÖNYVE - CHILIS FŰSZEREK 1

2016.11.16

FŰSZEREK KÖNYVE

CHILI-KEVERÉK
Hozzávalók:
70 g piros erős paprika, 1 dl paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma 0. 6 dl olívaolaj, 0. 15 dl tyúkhúsleves (kockából), ízlés szerint oregánó, őrölt kömény, só, bors

Elkészítése:
A kimagozott, apróra vágott paprikát hideg vízzel leöblítjük, majd leszárítjuk. Forró vizet öntünk rá, és 20 percig áztatjuk benne, végül leszárítjuk. Összekeverjük a paradicsompürével, a fokhagymával, az olajjal, az oregánóval, a köménnyel, és a levessel, majd kissé beforraljuk. Teljesen kihűtjük.
Húshoz kínáljuk, de bármilyen ételben helyettesítheti a készen kapható chili szószt is.

CHILI-KRÉM
Hozzávalók:
3 kg paradicsom átpasszírozva, 1 apróra vágott hagyma, 5 dkg cukor, 0, 5 dl ecet, 5 dkg chili-por vagy Cayenne bors

Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, folyamatosan keverve sűrűre főzzük, kis üvegekbe töltjük, és egy órán át kigőzöljük.

CHILI-MÁRTÁS
Hozzávalók 4 személyre:
4 csípős, száraz, hegyes paprika, 4 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem, 2-3 evőkanál olaj, borecet, 3-4 dl víz, só, törött bors, porcukor

A latin-amerikai kerti hússütések, a parázson, nyárson sült száraz húsok egyik elmaradhatatlan kelléke az a mártás.
Elkészítése: a paprikákat kettétörjük, kiszórjuk magjaikat, s forró vízzel leöntve legalább egy órát állni hagyjuk. A hagymát és a paradicsomot (amelynek előzőleg lehúztuk a héját) összevágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, s a vízből kivett paprikával az egészet összeturmixoljuk. Egy lábasban az olajat felmelegítjük, beleöntjük a simára turmixolt pépet, vágott petrezselymet, őrölt borsot, sót és egy kevés cukrot, a paprika áztatóvizéből fél decit hozzáteszünk, és sűrűre pároljuk. Ízlés szerint ecettel ízesítjük, és lehűtve adjuk a sültekhez.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
FŰSZEREK KÖNYVE
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
>
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.