Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FŰSZEREK KÖNYVE - CHILIS FŰSZEREK 4.

2016.12.10

FŰSZEREK KÖNYVE

CHILIS FŰSZERSÓ
Hozzávalók:
1/3 rész chilipor, 1/3 rész fokhagymapor, 1/3 rész húspuhító só

Elkészítése:
A grillezendő húst legalább 1 órára bedörzsölöm a fűszersóval.

CHILISZÓSZ
Elkészítése:
Paradicsomvelőt ecettel, hagymával, sóval, fekete borssal, Cayenne borssal vagy más erős pirospaprikával összefőzünk. Leszűrjük, megcukrozzuk, és tovább főzzük, míg egészen besűrűsödik.
Készíthetjük ízlés szerint enyhébben vagy nagyon csípősre.

HEATHER ENYHÉN CSÍPŐS CHILIMÁRTÁSA
Ez a darabos, de lédús chili mártás csak egy kicsit csípős. A mikrohullámú technikának köszönhetően ez a recept sokkal inkább megőrzi a friss ízeket, mint hagyományos módszerrel készült változata. Kb. 2 I lesz belőle.

 

Hozzávalók:
2 kg érett paradicsom, lehéjazva, kockára vágva, 1 nagy hagyma, finomra vágva, 1 bögre (kb. 20 dkg) zellerszár, 1/2 húsos zöldpaprika, feldarabolva, 1/2 húsos pirospaprika vagy paradicsompaprika, feldarabolva, 1 közepes alma, lehámozva, kimagozva és feldarabolva, 2 kávéskanál só, 1 evőkanál savanyító fűszerkeverék, tüllzacskóba kötve. 2/3 bögre kristálycukor, 2/3 bögre fehér ecet

Elkészítése:
Egy mély tálban keverjük össze a hozzávalókat. 100%-os erősségen főzzük 35 percen keresztül, 5-10 percenként jól megkeverve. Vegyük ki a fűszeres zacskót. Öntsük a forró mártást, a kifőzött üvegekbe, kössük le.
Azonnali használatra: Hagyjuk kihűlni, tegyük a hűtőszekrénybe. 24 órai érlelődés után a legfinomabb.
Huzamosabb tárolásra:
Hagyományos módon gőzöljük ki a lekötött üvegeket 15 percen keresztül.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
FŰSZEREK KÖNYVE
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.