GOMBÁK KÖNYVE 21.

E
ERDEI LEVES
Elkészítése:
Tíz dkg füstölt szalonnát kis kockákra vágunk, zsírjára pirítjuk, majd ebben megpárolunk 1 kisebb fej vöröshagymát és 20 dkg tisztított, karikázott gombát. Hozzáadjuk az 50 dkg tisztított kockákra vágott burgonyát. Sóval, törött borssal ízesítjük. Zöldpaprikát és paradicsomot, vagy két evőkanál lecsót adunk hozzá 1, 2 liter vízzel vagy csontlével felengedjük. Mikor a burgonya félig puha, akkor pirospaprikás rántással sűrítjük.
Tálalás előtt tejföllel átforraljuk.

ERDEI "SZÜZEKKEL" TÖLTÖTT PATISSZON
Hozzávalók:
4 db kisebb patisszon, 50 dkg sertés-szűz, 20 dkg erdei csiperke, 5 dkg rókagomba, 1/4 köteg petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl étolaj, KNORR Delikát Ételízesítő Extra, őrölt gyömbér, feketebors
Elkészítése:
A patisszonokat nagyon alaposan megmossuk. Félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk, belsejét kivájjuk, és kisebb darabokra vágjuk. A gombákat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A sertés-szüzet lehártyázzuk, megmossuk és 4-5 cm hosszú, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Kevés előhevített olajon kezdjük el pirítani. Delikát extra ételízesítővel, őrölt gyömbérrel, borssal és áttört fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a gombákat, patisszon húst majd tovább pirítjuk.
Meghintjük vágott petrezselyemzölddel, és a száraz fehérbort hozzáöntve készre pároljuk.
Visszatöltjük a patisszonokba.

GOMBÁK KÖNYVE
Szerző:



