Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GOMBÁK KÖNYVE 22. CSIPERKÉS RECEPTEK 1

2018.09.21

GOMBÁK KÖNYVE

Ananászos máj
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, 20 dkg csiperkegomba, 2 szelet (konzerv) ananász, 1 fej hagyma, 1 evőkanál liszt, 1 dl húsleves (kockából is készülhet), petrezselyem, olaj, só

Elkészítése:
A májat csíkokra metéljük, és lisztben megforgatjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.
Beletesszük a májat, majd a vékonyra szeletelt gombát is. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük a tyúkhúslevessel és megpároljuk.
Hozzá adjuk, a lecsöpögtetett, feldarabolt ananászt, megsózzuk és összeforraljuk.
Párolt rizzsel körítve, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Bigos erdei módra(lengyel húsos káposzta)
Hozzávalók:
1,5 kg savanyú káposzta, 1,5 kg édeskáposzta, 1 kg különböző vörös hús, 50 dkg füstölt hús, 25 dkg kolozsvári szalonna, 25 dkg csiperkegomba, 5 dkg szalonna, zsír, 1-2 hagyma, szárított erdei gomba, 1 pohár száraz vörösbor, őrölt bors, babérlevél, aszalt szilva, majoránna, só, borókabogyó, paradicsompüré.

Elkészítése:Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús is sós.
Kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk az aszalt szilvát, a kockára vágott szalonnát és a csiperkét. Továbbfőzzük kb. 25 percig. Ezután összeöntjük a savanyú káposztával, a vörösborral, és kb. 90 percig főzzük.
Ezután ízesítjük mézzel és paradicsompürével.
Szükség szerint tovább főzzük.

Chilis rostélyos
Hozzávalók:
60 dkg rostélyos, 1 üveg mexikói mártás, 4 db tojás, 20 dkg csiperkegomba, 1 db chilibab-konzerv, 1 kávéskanál ételízesítő, csipet chilipaprika, 1 dl étolaj

Elkészítése:Tálaláskor cikkezett keménytojással díszítjük.
Krokettel körítjük.
Elkészítési idő: 70 perc

Csiperkegomba földközi tengeri módon
Hozzávalók:
80 dkg csiperkegomba, 3 evőkanál olaj, 2 szál sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 késhegynyi kakukkfű, 1 késhegynyi koriander, 2 babérlevél, 1 csokor petrezselyem, 1 mokkáskanálnyi őrölt bors, só.

Elkészítése: Megpároljuk (kb. 20 percig), és befejezés előtt babérlevéllel ízesítjük.
Melegen és hidegen is fogyasztható.

Forrás:
GOMBÁK KÖNYVE
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.