Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GOMBÁK KÖNYVE 22.

2017.06.02

GOMBÁK KÖNYVE

E
ERDÉLYI GOMBA

Elkészítése:
50 deka gombát (sampinyont vagy rókagombát) megtisztítunk, és cikkekre vágva kevés finomra vágott újhagymán meg 2 evőkanálnyi olajon sóval, törött borssal addig pároljuk, míg levét el nem főtte. Egy másik edényben, sós vízben puhára főzünk egy-egy csomó sárgarépát, meg petrezselyemgyökeret, leszűrjük, és a zöldséget áttörjük.
(Levéből készülhet a darahab-leves)
Az áttört zöldséget 2 deci tejföllel, kiskanálnyi mustárral keverjük simára, és a gombára öntve átforrósítjuk, vajas galuskával vagy zsemlyegombóccal tálaljuk.

 

ERDÉSZ CSIRKE
Hozzávalók:
1 csirke, só, bors, 1 evőkanál vaj, 1 vöröshagyma, 25 dkg gomba, 1,5 dl vörös bor, 1 evőkanál vágott petrezselyem, 2,5 dl tejszín, 1 evőkanál Vegeta, 1 késhegynyi kakukkfű, 1 kis pohár konyak

Elkészítése:
Az előkészített csirkét kívül belül sózzuk, borsozzuk. A vajat felforrósítjuk, és a tűzálló tálra helyezett csirkére öntjük. Ezután forró sütőbe 40 percig sütjük, kétszer megforgatjuk, és levével közben locsolgatjuk. Az összedarabolt hagymát a pecsenyelébe 1 percig pároljuk, majd rátesszük a feldarabolt gombát, petrezselymet, egy kicsit pároljuk, és felöntjük vörös borral. Ha zsírjára sült, hozzáadjuk a Vegetával elkevert tejszínt és felfőzzük, sóval és kakukkfűvel ízesítjük.
A csirkét feldaraboljuk, egy kevés mártással meglocsoljuk, mandulával panírozott karfiol- krokettel körítjük, grillben sütött hámozott paradicsommal tálaljuk, konyakkal bepermetezzük.

 

Forrás:
GOMBÁK KÖNYVE
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.