Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LASKAGOMBÁS RECEPTEK 2

2020.07.15

GOMBÁK KÖNYVE

Érlelt galambmell ínyenc-körettel
Hozzávalók:
házigalamb-mell 5 db, olaj 1 dl, só 2 dkg, bazsalikom 2 g, kakukkfű 1 g, laskagomba 20 dkg, spárga 15 dkg, brokkoli 10 dkg, mandula 3 dkg, paradicsom 15 dkg, burgonya 15 dkg, só 1 dkg. Tojássárgája 1 db, burgonyapehely 1 dkg, szerecsen-dió 1 g, olaj a sütéshez 1 dl, vaj 5 dkg, parajpüré 2 dkg, erőleveskocka 1 db, vörösbor fél dl, liszt 3 dkg.

Elkészítése:
A fűszerezett olajban (lásd ételszótár) érlelt, kicsontozott galambmelleket roston megsütjük.
A burgonyából, pehelyből, járulékos anyagokból krokettet készítünk.
A brokkolit sós vízben megfőzzük, a laskagombát vajon megpároljuk, a paradicsomot megsütjük.
A galamb zsírjából parajpüré, leveskocka, liszt hozzáadásával mártást készítünk, amibe egy kis vörösbort is keverünk.
A galambmelleket tálra téve mártással leöntjük, és a köretet ízlésesen köré rakjuk.

Fűszeres laskagomba, roston
Elkészítése:
Közepes nagyságú laskagombákat választunk, sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, és olajjal meglocsolva 1 órán keresztül állni hagyjuk.
Az előkészített roston többször forgatva megsütjük.
Kiváló köret.

Gombakrém
Hozzávalók:
laskagomba 50 g, kefir 20 g, tisztított vöröshagyma 5 g, petrezselyemzöld, őrölt fekete bors, konyhasó

Elkészítése:
A finomra vágott vöröshagymát és gombát saját levében megpároljuk, fűszerezve petrezselyem zöldjével, borssal és sóval. Natúr joghurttal vagy kefirrel elkeverve szendvicskrémként használhatjuk, de tölteléke lehet paradicsomnak, uborkának vagy étkezési paprikának.

Gombapaprikás galuskával
Hozzávalók:
1/2 kg fehér és barna csiperkegomba ill. laskagomba, olaj, 1-2 fej vöröshagyma, só, pirospaprika, 1 pohár tejföl, 2 db hegyes erős paprika, 1 cs. 3 színű kaliforniai paprika.

A galuskához:
25 dkg liszt, 2 tojás, só, 10 dkg vaj.

Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a tojással, sózzuk.
Csomómentesre elkeverjük, kanállal galuskákat formázunk, és forró sós vízben kifőzzük.
Ha kész, forró vajban átforgatjuk, és a gombapaprikás mellé tálaljuk.
A megtisztított gombát (ha kicsi, maradhat egyben, vagy csak félbe vágjuk) felszeleteljük, és apróra vágott vöröshagymával és paprikával olajon megpároljuk.
Sózzuk, majd, amikor a leve lefőtt, utána sózzuk, ha kell paprikázzuk, felöntjük tejföllel és felforraljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
GOMBÁK KÖNYVE - LASKAGOMBÁS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.