Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSLEXIKON - ALMÁS RECEPTEK 3.

2017.02.25

GYÜMÖLCSLEXIKON

Aszalt szilvával töltött kacsa
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa, 1 csésze aszalt szilva (mag nélküli), l csésze hámozott, kockára vágott alma, kevés fahéjjal leszórva, só. Elkészítése:
Összekeverjük a szilvát és az almát, a kacsa hasüregébe töltjük, s lehetőség szerint bevarrjuk. Megsózzuk, tepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk alá, és szép pirosra sütjük.
Tört krumplival tálaljuk, a szilvát és almát a sült köré rendezzük.

Borsodi sonkás pecsenye
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb, só, törött bors, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 szem borókabogyó, 1 kávéskanál paprikakrém, 20 dkg füstölt főtt tarja, 1 dl tejföl, 4 db jonatánalma, 15 dk sajt, 1 dl olaj, 1 dl bor.

Elkészítése:
A húst megsózzuk, megborsozzuk, forró olajban hitelen körbesütjük, öntünk rá 1 dl bort, kevés vizet. Dobunk mellé egy kettévágott vöröshagymát néhány cikkely fokhagymát, pár szem borókabogyót, egy kanál paprikakrémet, és lassú tűzön puhára pároljuk. Elfövő levét apránként borral és vízzel pótoljuk. Ha már puha, néhány percig pihentetjük, majd felszeleteljük, tűzálló tálra egymás mellé tesszük. Közben a füstölt húst ledaráljuk, teszünk hozzá annyi tejfölt, hogy a massza sűrű legyen, és a húsokra terítjük. Ezután vékonyan felszeleteljük a megtisztított almákat, és a szelekre rakjuk.
eborítjuk vékony sajtszeletekkel, és sütőben 15 percig sütjük.

Brandy-mázas csirke-roládok
Hozzávalók:
4 csirkekotlett, 5 gramm (1 kiskanál) só, 2,5 gramm (1/2 kiskanál) citrombors, 2,5 gramm (1/2 kiskanál) turbolya vagy kakukkfű, 30 gramm (2 evőkanál) vaj vagy margarin, 60 ml (1/4 csésze) almalé, 15 ml (1 evőkanál) citromlé. 30 ml (2 evőkanál) méz, 5 gramm (1 kiskanál) kukoricaliszt, 60 ml (1/4 csésze) brandy,
A díszítéshez pirított almaszeletek és friss kakukkfű.

Elkészítése:
A csirkekotlettet finoman verje ki. Szórja meg sóval, a citromborssal és a turbolyával. Göngyölje össze, és fa fogpiszkálókkal szúrja át.
A vajat közepes lángon olvassza meg a Wok sütőben. Adja hozzá a csirkét és főzze addig, amíg a csirke mindkét oldalán megpirul.
Egy kis tálban jól keverje el az almalevet, a citromlevet és a mézet. Ezzel locsolja meg a csirkét. Vegye lejjebb a lángot közepesen kicsire. Fedje be és főzze addig, amíg a csirke meg nem puhul.
A húsokat szűrőkanállal vegye ki és helyezze meleg tálalóedényre. Ha akarja, eltávolíthatja a fogpiszkálókat.
Tegye a kukoricalisztet egy kis tálba. Keverje el a brandyvel, amíg sima nem lesz. Adja hozzá a Wokban lévő léhez és főzze addig, amíg sűrű nem lesz.
Locsolja rá a csirkeroládokra.
Almaszeletekkel és kakukkfűvel tálalja.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZEIK

 

 

Forrás:
RECEPTEK ALMÁVAL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.