Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSLEXIKON - ALMÁS RECEPTEK 4.

2017.03.21

GYÜMÖLCSLEXIKON

Budai saláta
Hozzávalók:
10 dkg apró kockatészta, 2 db kovászos uborka, 2 db savanykás alma, 2 közepes fej lilahagyma, 2 dl majonéz, 1 dl sűrű tejföl, fél dl kovászosuborka-lé, 1 csokor kapor, 3 gerezd friss fokhagyma, 1 teáskanál só, ízlés szerint kevés porcukor és törött fehér bors. Elkészítése:
A tésztát sós, forrásban lévő vízbe teszem és megfőzöm. Hideg vízzel leöblítem, és jól lecsöpögtetem. Közben a mártáshoz a majonézt simára keverem a tejföllel és az uborka-lével, majd sóval, borssal, pici cukorral, valamint a megtisztított és összezúzott fokhagymával ízesítem. A tésztát a mártásba belekeverem. Ezután az almát megmosom, kicsumázom, és egészen apró kockákra vágva hozzáteszem a salátához. A kovászos uborkát ugyancsak apróra összevágom, a megtisztított hagymát finomra metélem, a megmosott kaprot felaprítom, és az összes hozzávalót összekeverem. Befedve legalább fél napra a hűtőszekrénybe rakom.
Tálalás előtt ismételten átkeverem, és hidegen kínálom.
Elkészítési ideje: kb. 45 perc.

Cikória brüsszeli módra
Hozzávalók:
cikória 40 dkg, alma 2 db, tejfel 4 evőkanál, késhegynyi cukor, só, zsiradékkenéshez, vaj 2 dkg. Elkészítése:
A cikóriát zsiradékkal kikent tűzálló edénybe tesszük, citromlével meglocsoljuk, hogy meg ne barnuljon. Kissé megsózzuk, és almaszeletekkel lefedjük. Késhegynyi cukorral megszórjuk, tejfellel (esetleg tejszínnel) meglocsoljuk, reszelt sajttal meghintjük, tetejére vajdarabokat morzsolunk.
Kb. 15 percig sütjük.

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZEIK

 

 

 

Forrás:
RECEPTEK ALMÁVAL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.