Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BANÁNOS RECEPTEK 2.

2019.06.28

GYÜMÖLCSÖS RECEPTEK

Ananászos és banános puding
Hozzávalók:
1-1 csomag HAAS kalciummal dúsított ananászos illetve banános pudingpor, 5-5 dl tej, 4-4 evőkanál cukor. Elkészítése
a csomagoláson található leírás szerint. Díszítéséhez ananászos és banánkarikákat, valamint tejszínhabot használhatunk.

Áfonyás banánleves
Hozzávalók 6 személyre
4 banán, 3 evőkanál citromlé, 6 pohár almalé, 1/4 pohár cukor, másfél evőkanál kukoricaliszt, 1/2 kiskanál fahéj, két és fél pohár sűrű tejföl, 2 pohár áfonya. Elkészítése
Szét turmixoljuk a banánt a citromlével.
Beletesszük egy fazékba és három és fél pohár almalével felforraljuk.
Hozzáadjuk a cukrot, majd félretesszük. A maradék almalét elkeverjük a kukoricaliszttel és hozzáadjuk a leveshez.
2 percig gyöngyöztetjük, majd levesszük a tűzről, és miután kihűlt a hűtőbe tesszük.
A fahéjat elkeverjük a tejföllel, és a jó hideg leveshez keverjük.
Végül hozzáadjuk az áfonyát, és hideg leveses tálkákban kínáljuk.

Banán-alma müzli
Hozzávalók:
10 dkg tönkölybúza, 1 citrom, 2 alma, 2 banán, szezám mag, 2 evőkanál méz, 4 kanál aprított mogyoró, 1 pohár tejszín.

Elkészítése
A tönkölyt előző nap áztassuk be. Az almát reszeljük le, és citromlével locsoljuk meg.
A banánt vágjuk kockára, és citromlével locsoljuk meg.
Minden hozzávalót keverjünk össze, ízesítjük a mézzel.
Osszuk el kis tálkákba, öntsük le a tejszínnel, majd szórjuk meg a mogyoróval.
Fogyókúrázók használjanak sovány tejet vagy joghurtot.

Banana split
Hozzávalók 1 személyre:
1 db banán, 3 gombóc vanília jégkrém, tejszínhab, csokoládészósz (kakaó, víz, cukor), szeletelt mandula a díszítéshez

Elkészítése
A banánt hosszában vágja ketté és tegye tányérra.
Helyezze rá a vanília jégkrémet és szórja meg mandulával.
Csokoládészósszal locsoljuk meg, és tejszínhabbal díszítse a desszertet.

Banán bundában
Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy érett banán, fahéjjal ízesített porcukor, a sütéshez olaj.
A bundához:
1 teáscsésze (1.25 dl) liszt, 1,25 dl hab nélküli sör, 1 tojás, 1 evőkanál vaj, 1 tojás fehérje, só.

Elkészítése
A meghámozott és 2-3 centiméteres darabokra szeletelt banánt tálba tesszük, kevés fahéjas cukorral meghintjük, átforgatjuk.
Felverjük a tojást, hozzáadjuk a sört, az olvasztott vajat, a lisztet, egy csipet sót és az egészet elkeverjük, konyharuhával letakarva, szoba-hőmérsékleten egy órát állni hagyjuk addig, míg a tészta kicsit felhabzik.
Mielőtt sütni kezdenénk, finoman elkeverjük benne a habbá vert tojásfehérjét.
A sütőedénybe legalább 5 cm magasan olajat öntünk, és forróra hevítjük.
A tésztában megforgatjuk a banándarabokat, és egyenként tegyük kanállal a forró olajba és süssük aranybarnára.
Az olajból kivéve lecsepegtetjük, megszórjuk fahéjas porcukorral és forrón tálaljuk.

Banán-csemege
Elkészítése
4 banánt meghámozunk, 2-2 darabba vágjuk, és középen - ahol elvágtuk - beleszúrunk egy-egy darabka hurka-pálcikát.
Gőzön megolvasztunk 10 deka főzőcsokoládét, a hurkapálcikáknál megfogva, megmártjuk benne a fél banánokat, majd megforgatjuk őrölt dióban.
A hűtőszekrényben tartjuk tálalásig.

(Ha vastagabb csokoládéréteget akarunk rávinni, több csokoládét olvasztunk.)

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
GYÜMÖLCSÖS ÉTELEK - BANÁNOS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.