Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSLEXIKON - A BANÁNOS RECEPTEK 3.

2017.03.14

GYÜMÖLCSLEXIKON

Ananászos és banános puding
Hozzávalók:
1-1 csomag HAAS kalciummal dúsított ananászos illetve banános pudingpor, 5-5 dl tej, 4-4 evőkanál cukor.

Elkészítése
a csomagoláson található leírás szerint.
Díszítéséhez ananászos és banánkarikákat, valamint tejszínhabot használhatunk.

Áfonyás banánleves
Hozzávalók 6 személyre
4 banán, 3 evőkanál citromlé, 6 pohár almalé, 1/4 pohár cukor, másfél evőkanál kukoricaliszt, 1/2 kiskanál fahéj, két és fél pohár sűrű tejföl, 2 pohár áfonya.

Szét turmixoljuk a banánt a citromlével. Beletesszük egy fazékba és három és fél pohár almalével felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd félretesszük. A maradék almalét elkeverjük a kukoricaliszttel és hozzáadjuk a leveshez. 2 percig gyöngyöztetjük, majd levesszük a tűzről, és miután kihűlt a hűtőbe tesszük. A fahéjat elkeverjük a tejföllel, és a jó hideg leveshez keverjük.
Végül hozzáadjuk az áfonyát, és hideg leveses tálkákban kínáljuk.

Banán-alma müzli
Hozzávalók:
10 dkg tönkölybúza, 1 citrom, 2 alma, 2 banán, szezám mag, 2 evőkanál méz, 4 kanál aprított mogyoró, 1 pohár tejszín.

A tönkölyt előző nap áztassuk be. Az almát reszeljük le, és citromlével locsoljuk meg. A banánt vágjuk kockára, és citromlével locsoljuk meg. Minden hozzávalót keverjünk össze, ízesítjük a mézzel. Osszuk el kis tálkákba, öntsük le a tejszínnel, majd szórjuk meg a mogyoróval.
Fogyókúrázók használjanak sovány tejet vagy joghurtot.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

 

Gyümölcsös ételek - BANÁNOS RECEPTEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.