Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSLEXIKON - BANÁNOS RECEPTEK 1.

2017.01.21

BANÁNOS RECEPTEK

Accrai banán
Ghána
Elkészítés:
A megtisztított banánokat hosszában kettévágjuk, és kivajazott tűzálló edénybe szorosan egymás mellé fektetjük. Tetejét is vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, és forró sütőben kb. 10 percig sütjük. Ekkor megkenjük olvasztott lekvárral és még kb. 10 percig sütjük.
Babapiskótával, azonnal, forrón tálaljuk.

Almás-banános lepény
Hozzávalók:
1 csomag vaníliás cukor, 1 "kis tálnyi" liszt, 1-2 egész tojás, 1 evőkanál kristálycukor, 1 reszelt alma, 1 banán, kb. 2 dl tej Elkészítés:
Palacsintasütőben sütjük kis ideig mind a két felét (a tésztát merőkanállal mérjük ki).

Ambrózia
Elkészítés:
Ausztráliából származik az ambrózia. Egy pohárhoz egy banánt meghámozunk, karikákra vágjuk, és a turmixgépbe rakva fél narancs levével, egy evőkanál mézzel meg másfél deci jéghideg tejjel meglocsoljuk.
2-3 csepp mandulaaromával ízesítjük, és simára turmixoljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

 

Gyümölcsös ételek - BANÁNOS RECEPTEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.