Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSLEXIKON - BANÁNOS RECEPTEK 2.

2017.02.21

GYÜMÖLCSLEXIKON

Amerikai vagdalt hús
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús, só, bors, 2 tojás, fenyőmag, 4 hagyma, olaj, 3 alma, 3 banán, curry, fahéj, kardamomi, bor.

Elkészítése:
A húst összekeverjük sóval, borssal, tojással, és a fenyőmaggal. Kosárformára alakítjuk, és sütőben megsütjük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzákeverjük a szeletekre vágott almát, banánt, curryval és kardamómival ízesítjük.
Egy pohár fahéjas bort öntünk rá és megpároljuk, azután a kis húskosarakba töltjük.

Ananász-banán kenyér
Összeállítás: 30 perc, Sütés: 60 perc
Hozzávalók:
1 érett, villával összetört banán, 13 dkg összevagdalt, aszalt ananász, 10 dkg kristálycukor, 21 dkg rétesliszt, 1 1/2 evőkanál sütőpor, 2 kiskanál őrölt fahéj, 1 3/4 dl olaj, 0,6 dl ananászlé, 2 tojás

Elkészítése:
A sütőt 180 C-ra bemelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük. Az ananászt, a banánt, a cukrot, a lisztet és a fahéjat összekeverjük. Az olajat az ananászlével és a tojásokkal habosra keverjük, a banános keverékkel összedolgozzuk. Az előkészített formába kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk. 1 óráig sütjük, majd a sütőből kivéve a formában 10 percig pihentetjük. A szélét meglazítva rácsra vagy deszkára borítva hűtjük ki. Ha kihűlt, túrómázzal bevonjuk, és mangószeletekkel vagy más lecsepegtetett befőttdarabokkal díszítjük.
Jó tudni:
A süteményt jól záródó edényben frissen eltarthatjuk, de meleg időben ajánlatos a hűtőszekrényben tárolni.

Ananászos-banános omlett (Omlette Fort-deFrance)
Hozzávalók:
6 tojás, 4 dkg vaj, 2 érett banán, 2 körszelet ananász (lecsurgatott befőtt is megfelel), 3 ek. kristálycukor, 2 ek. kubai fehér rum.

Elkészítése:
A meghámozott gyümölcsöket karikára, ill. apróbb darabokra vágjuk, és púpozott kk. vajon hirtelen megsütjük. A feltört tojásokat megcukrozzuk, beleöntjük a rumot, felverjük. Nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, beleöntjük a tojást. Mielőtt teljesen átsülne, ráöntjük a gyümölcsöt. Előmelegített tálcára csúsztatjuk, kettéhajtjuk. Forrón tálaljuk.
Ital:
édes vagy félédes fehérbor.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

 

Gyümölcsös ételek - BANÁNOS RECEPTEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.