Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSLEXIKON - BARACKOS RECEPTEK 3

2019.05.24

YÜMÖLCSLEXIKON

Hideg őszibarackleves
Hozzávalók:
6 db őszibarack, kb. 1/2 kg cukor, 1 üveg fehérbor, 2 citrom leve

Elkészítése:
A meghámozott őszibarackokat vékony szeletekre vágjuk, kb. 15 dkg cukorral megszórjuk. Egy liter vízben feloldjuk a maradék cukrot, hozzáöntjük a bort és a 2 citrom levét.
Jól összekeverve beletesszük a szeletekre vágott őszibarackot, lehűtve tálaljuk

Hideg őszibarackleves mandulás túrófánkkal
Hozzávalók:
LEVES:
1 kg őszibarack, 30 dkg porcukor, 5 dl száraz fehérbor, 2 db citrom.
TÉSZTA:
10 dkg túró, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula, 2 db tojás.

Elkészítése:
Az őszibarackot megtisztítjuk, felét apró kockára vágjuk, a másik felét szitán áttörjük és hozzáadjuk a fehérborhoz. A kockára vágott őszibarackra porcukrot szórunk, a citromlével meglocsoljuk, ráöntjük a bort, hűtjük. A túróból, vajból, lisztből és az őrölt mandulából tojással tésztát gyúrunk.
Apró pogácsákat szaggatunk és megsütjük.
Tálaláskor, az előhűtött, csészékbe mert, leves tetejére tesszük a tésztákat.

Forrás:
GYÜMÖLCSLEXIKON - BARACKOS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.