Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSERESZNYÉS, MEGGYES RECEPTEK 2

2019.07.10

GYÜMÖLCSÖS RECEPTEK

Citromkrém lángoló cseresznyével
Elkészítése:
Négy személyre négy citromot számítunk.
A citromokat vastag szeletekre vágjuk, és cukros vízzel felforraljuk.
A levet kevés zselatinnal besűrítjük, ha kihűlt, szitán áttörjük.
Ehhez a masszához hozzákeverjük öt tojás keményre felvert habját, és pezsgőspoharakba tesszük.
A cseresznyebefőttet leve nélkül felmelegítjük, leöntjük cseresznyepálinkával vagy konyakkal, meggyújtjuk.
Ha már nem ég, a cseresznyeszemekkel meghintjük a citromkrémet.

Cseresznye bundában
Elkészítése:
5-5 szem cseresznyét száruknál fogva összekötünk cérnával, és sűrű palacsintatésztába mártva, forró olajban kisütjük, majd fahéjas porcukorral meghintjük.
Ezt a csemegét különösen a gyerekek kedvelik.

Cseresznye- és meggyrétes
Elkészítése:
A rétesnél az a fő, hogy nagyon vékonyra kinyújthassuk, és jól szikkadni hagyjuk.
Mialatt szikkad, cseresznyét, meggyet megtisztítunk magjától, és szitára tesszük, hogy leve jól lecsepegjen.
Azután a szikkadt tésztát jól megzsírozzuk és meghintjük hámozott, megtört mandulával vagy dióval; erre hintünk fahéjas cukrot, majd a gyümölcsöt, de ne túlságosan sokat, ezt újból megcukrozzuk, egy kicsit meg is zsírozzuk, aztán összesodorjuk, és szép pirosra sütjük.

Cseresznyefelfújt
Elkészítése:
Valamilyen kiadós levessel tartalmas ebéd vagy vacsora a cseresznyefelfújt.
Öt deka cukrot meg egy csomag vaníliás cukrot négy deci tejben feloldunk, és tizenkét szelet szikkadt kalácsra öntjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, öt deka kristálycukrot szórunk bele, és a puhára ázott kalácsszeletek felével kibéleljük.
Ötven deka cseresznyét megtisztítunk, kimagozzuk, és a kalácsra szórjuk, a kalács maradékával betakarjuk.
Négy tojás fehérjét kemény habbá verünk, négy evőkanál cukorral tovább verjük, majd a tojások sárgáját és még egy csomag vaníliás cukrot adunk hozzá.
Egy citrom levével és reszelt héjával ízesítjük, majd óvatosan, nehogy a hab összetörjön, két deci tejszínnel felengedjük.
A felfújtat bevonjuk vele, és a forró sütőbe tolva öt percig erős, majd takaréklánggal aranysárgára sütjük.
Forrón tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
GYÜMÖLCSÖS ÉTELEK - CSERESZNYÉS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.