Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSERESZNYÉS MEGGYES RECEPTEK 3

2020.05.23

GYÜMÖLCSLEXIKON

Cseresznye-meggy turmix
Hozzávalók:
cseresznye és meggy fele-fele arányban, zsírszegény tej, méz.

Elkészítése:
A hozzávalókat addig turmixoljuk amíg a koktél egynemű nem lesz.
Kellemes ital, a cseresznye édességét feldobja a meggy savanykás íze.

Cseresznye puding 1.
Hozzávalók:
Zsemle 3 db, tojás 6 db, porcukor 18 dkg, vanília 1/2 rúd, citromhéj 1/2 db, vaj 3 dkg, mandula 5 dkg, cseresznye 25 dkg.

Elkészítése:
Három zsemlét tejben áztatunk, ez alatt 6 tojássárgáját, 18 dkg porcukorral, vaníliával, citromhéjjal habosra keverünk.
Teszünk bele 3 dkg vajat, 5 dkg tisztított, darált mandulát, a kinyomott zsemléket, 25 dkg kimagozott cseresznyét és a 6 tojás kemény habját.
Kizsírozott formába tesszük, 1 órán át, lassan főzzük.
Tetszés szerinti sodóval tálaljuk.

Cseresznye puding 2.
Elkészítése:
12 dkg vaj, 6 tojás sárgája, 10 dkg porcukor kikeverünk, ehhez 2 evőkanál morzsát, majd 6 tojás fehérje habját, végül egy befőttes üvegnyi kimagozott cseresznyepálinkába áztatott cseresznyét adunk.
Formába öntjük, és 1 óráig gőzfürdőben főzzük.

Cseresznyetorta
Hozzávalók:
3 db zsemle (lehet szikkadt, száraz is), 4 dl tej, 3 egész tojás, 5 evőkanál cukor, 5 dkg darált dió, 5 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg vaj vagy margarin, 1-1 mokkáskanál reszelt citromhéj és őrölt fahéj, 50 dkg cseresznye (lehet befőtt is, de akkor kevesebb cukrot teszek a tésztába), a tortaforma kenéséhez 2 dkg vaj és kevés liszt.

Elkészítése:
A zsemléket lapjában három-négy szeletre vágom, és a tejet ráöntöm.
Időnként megforgatom, hogy a nedvesség mindenütt átjárja.
Ezután a tojássárgákat, a vajat és a cukrot habosra keverem, majd hozzáadom a diót, a zsemlemorzsát és a fűszereket. Az összemorzsolt nedves zsemlével is összekeverem, ezután beleforgatom a kimagozott és apróra vágott cseresznyét.
Legvégül adom hozzá a tojásfehérjékből vert kemény habot.
Egy tortaformát kivajazok, és liszttel meghintem, majd beleöntöm a masszát.
Tetejét simára egyengetem, és az előmelegített, forró sütőben közepes lángon megsütöm.
A formában hagyom kihűlni, majd a tortalappal együtt csúsztatom tortástálra.
Cikkekre vágva kínálom.
Elkészítési idő: 90 perc

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
GYÜMÖLCSÖS ÉTELEK - CSERESZNYÉS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.