Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSLEXIKON - EPRES RECEPTEK 1.

2017.05.31

GYÜMÖLCSLEXIKON

Ananászos epersaláta
Hozzávalók
1 szép, érett ananász, 50 dkg friss eper, 2 dl tejszín, 2 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor E

lkészítése: Az ananászt megmossuk, leszárogatjuk, majd a bóbitájánál kezdve félbevágjuk. Belsejét kiskéssel körbevágjuk, majd kanállal ügyesen kivesszük. Középen látható a torzsája, amit ék alakban kiemelünk. Ez általában fás. Ilyenkor félretesszük, különben elropogtathatjuk, de a salátába nem kerülhet. Az ananász húsát 1,5 centis kockákra aprítjuk. Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, kicsumázzuk, majd a szemeket csinos kis cikkekre vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot és a vaníliás cukrot is beleszórjuk.
A gyümölcsöket ebbe a habba forgatjuk, és az ananászhéjakba töltve, jól behűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc.

Angol gyümölcsös puding
Hozzávalók:
1 kg vegyes gyümölcs, málna, eper, szeder, ribizli stb. 60 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 vaníliás cukor,2 evőkanál zselatinpor, vagy ennek megfelelő zselatin lap. Tetejére tejszínhab, annyi szelet kenyér amilyen az edényünk, kevés olvasztott vaj a kenéshez

Elkészítése: A gyümölcsöket a cukorral főzni kezdjük, de csak addig, míg a cukor elolvad. A gyümölcs szemek ropogósak maradnak. Citromhéjjal és vaníliával ízesítjük. Elkeverjük a zselatinnal. A zsemle vagy fehér kalács szeleteket vékony háromszög szeletre vágjuk, lehéjazzuk. A pudingformát kikenjük egy kevés olvasztott vajjal.
A kenyérszeletekkel kibéleljük a formát. Beleöntjük a még meleg gyümölcsöt.
A tetejét is a kenyérszeletekkel borítjuk.
Nehezékkel lenyomatva másnapig hűtőben tartjuk. A megszilárdult pudingot tálra borítjuk és tejszínhabbal kínáljuk.

Forrás:
GYÜMÖLCSLEXIKON - EPRES RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.