Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSLEXIKON - RECEPTEK ALMÁVAL 2.

2017.02.14

GYÜMÖLCSLEXIKON

Almás kivisaláta pirított sajttal
Hozzávalók:
40 dkg kivi, 20 dkg alma, 20 dkg gomolya sajt, citromlé.

Elkészítés:
A kivit meghámozzuk, és cikkekre vágjuk, az almát megmossuk, és a kivihez hasonlóan daraboljuk. A sajtot kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és kevés forró olajban hirtelen pirosra sütjük.
A kivit és az almát citromlével meglocsoljuk, és ízlésesen tálkákba, tányérra tesszük, majd a tetejére szórjuk a megsütött és kockára darabolt sajtot.

Almás macesz
Hozzávalók:
3 maceszlap, 1 pohár vizes kóser bor, 3 tojás, 3 ek. cukor, 5 dkg darált dió, 2 nagyobb alma, egy darabka fahéj, 1 ek. libazsír, citromlé.

Elkészítés:
A maceszlapokat a vizes kóser borral meglocsoljuk, hogy megpuhuljanak. A megtisztított almákat vékonyra szeleteljük, fahéjjal, citromlével ízesítjük és megpároljuk. A tojás sárgájákat a cukorral kikeverjük, a diót hozzáadjuk, majd óvatosan a tojáshabot is. 1 lapot óvatosan a zsírozott tepsibe fektetünk, rákenjük az almát, rá a másik lap, erre a tojásos masszát kenjük rá rétegenként váltakozva.
A felső lapot megkenjük libazsírral, lassú tűzön sütjük.

Almás sajtpuding
Hozzávalók:
Pannónia sajt 30 dkg, alma 2 db, tojás 4 db, rizsliszt 5 dkg, vaj 3 dkg, tejföl 2 dl, curry, szerecsendió, őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A Pannónia sajtot lereszeljük, és 5 dkg-ot félreteszünk. A tojások sárgáját a tejjel, a rizsliszttel és a fűszerekkel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt almát és a 25 dkg sajtot. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a sajtos masszához keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Kivajazott tűzálló tálba öntjük, a tálat vízzel telt tepsibe állítjuk. Közepesen meleg sütőbe tesszük, és addig gőzöljük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad rá.
Közben a tejfölt megsózzuk, a maradék 5 dkg reszelt Pannónia sajttal összekeverjük, és a megsült sajtpudingra öntjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZEIK
Forrás:
RECEPTEK ALMÁVAL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.