Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HALAK LEXIKONJA - RECEPTEK TENGERI HALAKRA 19.

2017.01.12

HALAK LEXIKONJA

MAKRÉLA
KÓKUSZOS HAL(SZAMBAL)

Hozzávalók:
4 kisebb szelet tengeri hal (lehetőleg makréla), 5 dl víz, 4 evőkanál vaj vagy margarin, 1 késhegynyi pirospaprika, 1 késhegynyi őrölt gyömbér, 3 fej vöröshagyma vékonyan fölszeletelve, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 késhegynyi őrölt köménymag, 1 késhegynyi őrölt sáfrány, 2 kávéskanál só, 2 evőkanál tejszín, 2 dl kókusztej, az az 2,5 dl tej és 10 dkg kókuszreszelék egyszer felforralva

Elkészítése:
Főzzük a halszeleteket a sós vízben kb. 10-15 percig. Öntsük le a vizet, és törjük darabokra a halszeleteket. Az olvasztott vajban pároljuk a hagymát, fokhagymát üvegesre, a tűzről levéve adjuk hozzá a fűszereket, majd a haldarabokat, tegyük vissza a tűzre, és takaréklángon forgassuk még benne kb. 3-5 percig. Sózzuk meg, öntsük rá a tejszínt és a kókusztejet, fedjük be, és kis lángon főzzük kb. 10 percig gyakran kevergetve.
Főtt rizst adunk hozzá.

KRÉMES FŰSZERES RIGATONI
Hozzávalók 4 személyre:
300 g rövid tészta (pld. kagyló tészta), 4 olajos makréla filé, 3 evőkanál kapribogyó, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem, 1 szál kakukkfű, 1 csípős paprika, kimagozott, 6 evőkanál Bertolli Extra Vergine olívaolaj, 1/2 evőkanál balzsam ecet, só, bors;

Elkészítése:
Főzzük ki a tésztát "al dente" sós vízben. Helyezzük a hozzávalókat turmixgépbe, majd keverjünk belőle krémes szószt.
Szűrjük le a pastát és keverjük össze a szósszal, majd tálaljuk.

LIGÚRIAI SALÁTA
Hozzávalók 4 személyre:
2 közepes főtt krumpli, 200 g főtt zöldbab, 2 közepes lucullus paradicsom, 1 paprika, 16 fekete olajbogyó, 8 olajos makréla szelet, 30 g (1 evőkanál) ecetes kapribogyó, 2 kemény tojás, 6 evőkanál Bertolli Extra Vergine olívaolaj, 1 evőkanál borecet, 1 evőkanál dijon-i mustár, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só

Elkészítése:
Hámozzuk meg és kockázzuk fel a burgonyát. Vágjuk fel a babot 4-5 cm hosszú darabokra. Kimagozzuk és vágjuk fel a paradicsomot és a paprikát. Hámozzuk meg a kemény tojást és vágjuk szeletekre. Vágjuk ketté a halszeleteket.
Helyezzük a zöldségeket salátás tálba. Keverjük össze az olajjal, borecettel, a mustárral és a zúzott fokhagymával.
Sózzuk meg, majd öntsük a zöldségekre tálalás előtt.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
RECEPTEK TENGERI HALAKRA
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.