Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HALAK LEXIKONJA - HALÁSZLEVEK, HALLEVESEK 11.

2017.05.19

HALAK LEXIKONJA

FAJSZI HALÁSZLÉ EGYSZERŰ MÓDON
Hozzávalók:
Fél kg apró hal, fél kg nagyobb hal (ponty, harcsa, kecsege stb.), 5 dkg zsír, 3 nagy fej hagyma, 1 ek paprika, só, halászlétészta

Elkészítése:
A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom, és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem kb. 3 liternyi vízzel. Mikor forr, beleteszem az apró halat és háromnegyed órán át időnként rázogatva főzöm. Áttöröm, leszűröm, sózom, és lében megfőzöm a halszeleteket.
A végén belefőzöm a gyufatésztát és úgy bográcsostul tálalom.

 

FELEDHETETLEN HARCSA HALÁSZLÉ
Elkészítése:
A hagymát karikára vágjuk, teszünk mellé friss, kockára vágott paprikát és paradicsomot. Hozzáadjuk a megtisztított apró halakat — kárászt, keszeget, törpeharcsát. Fűszer-paprikázzuk, majd felengedjük egy kis vízzel.
Az alaplét egy óráig fűzzük, majd a tartalmát átpasszírozzuk.
Ezután a megfőzött harcsafilével, haltejjel és hallével is kiegészítjük művünket, s még 5—10 percig fűzzük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
HALAK LEXIKONJA - HALÁSZLEVEK-HALLEVESEK
Szerző:

Barna Aladár, Ferenczy Amanda, Fidel Benitez Corales,
Józef Tita Protasiewicz, Klement Diana és Szabó Béla

 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.