Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HETI ÉTREND 1. - 2017. 01. 07.

2017.01.07

HETI ÉTREND

HÉTFŐ:
Paradicsomleves, brüsszeli burgonya ecetes paprikával, eperhab
KEDD
Bableves füstölt csülökkel, narancshabos palacsinta.
SZERDA:
Lebbencsleves, majoránnás felsál karalábéfőzelékkel, befőtt.
CSÜTÖRTÖK:
Burgonyaleves, tonhalropogós (krokett) zöldborsófőzelékkel, befőtt.
PÉNTEK:
Aszalt-szilvaleves, alföldi zúzapörkölt hordós-káposzta salátával, gesztenyegolyó.
SZOMBAT:
Rizsleves, káposztás omlett, csigalinzer.

 

EGYSZERŰ RIZSLEVES
Elkészítése:
5-6 deka rizst vajon vagy zsíron megpárolunk, aztán hús- vagy csontlével föleresztve, puhára főzzük. Ismét hús- vagy csontlével öntjük fel kellő hígra, aztán 2 deci tejföllel és 1 kanál liszttel behabarjuk. Kellőleg megsózzuk, fölforraljuk és a levesestálban diónyi vajjal elkevert 1-2 tojássárgájára, forrón ráöntjük.

KÁPOSZTÁS OMLETT
Elkészítése:
Számíts személyenként 2 tojást, 2 krumplit, 10-15 dkg savanyú káposztát , 1 csapott evőkanál zsírt és egy kanál tejfölt. A burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg és vágd vékony szeletekre. A zsíron süsd pirosra a krumplit, majd tedd rá a lecsorgatott káposztát és ezeket néhány percig pirítsd együtt.
Majd öntsd rá a tejföllel elkevert, gyengén sózott tojást.

CSIGALINZER
Elkészítése:
Összegyúrunk 25 deka finomlisztet 12 deka margarinnal, két tojássárgával, hét deka porcukorral, egy tasak vaníliás cukorral vagy egy fél citrom reszelt héjával, és egy csipet sóval. Hideg helyen legalább egy óráig, de még jobb, ha egy éjjelen át, pihentetjük, majd kétfelé osztjuk. Az egyik felébe két evőkanál kakaót meg egy evőkanál tejfölt dolgozunk. Először a sárga tésztát nyújtjuk vékony, hosszúkás téglalappá, majd ugyanekkorára a barnát, amelyet a fehér tésztára fektetünk, egy kissé rányomkodjuk. A kettőt együtt szorosan összegöngyöljük, és fél centi vastag szeletekre vágjuk. Az így kapott csigákat sütőlemezre egymás mellé fektetjük, de közöket hagyunk, nehogy összeragadjanak.
A forró sütőben aranysárgára sütjük.

Forrás:
WWW.DOKSI.HU
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.