Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HETI ÉTREND 12. - 2017. 03. 22.

2017.03.22

HETI ÉTREND

12, HETI ÉTREND
VASÁRNAP:

Borjúraguleves, Búboshús, vegyes tavaszi vitaminsalátával, Tarta Tatin torta
HÉTFŐ:
Kávés-konyakos gyümölcsleves, Csodalecsó, Amarcos
KEDD:
Erdélyi fokhagymaleves, Rizsfelfújt
SZERDA:
Egyszerű sajtleves, Bácskai rizseshús, Kompót
CSÜTÖRTÖK:
Árpaleves füstölt hússal, Harcsapaprikás, Csokoládés grilldesszert
PÉNTEK:
Köménymagleves, Ízes pecsenye galuskával, vagy rizzsel, Bögrés sütemény
SZOMBAT:
Céklaleves, Egyszerű túrógombóc

 

EGYSZERŰ SAJTLEVES
Hozzávalók:
vaj 4 dkg, liszt 4 dkg, tej 6 dl, Karaván sajt 12 dkg, kifli 2 db, fokhagyma 3 gerezd, őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, 4 dl vízzel és simára keverjük. Sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, belekeverjük a reszelt Karaván sajtot és felforraljuk. Közben a kiflikarikákat vajazott sütőlemezre tesszük, és a sütőben megpirítjuk.
Végül fokhagymával bedörzsöljük, minden tányérba 4-5 darabot teszünk és rámerjük a forró levest.

 

BÁCSKAI RIZSESHÚS
Elkészítése:
A sertés apró húsokat kisebb kockákra vágjuk. A pörkölttel megegyező módon tesszük fel, fokhagyma és köménymag nélkül. Zöldpaprikát és paradicsomot egyenletes darabokra vágunk.
A rizst kiválogatás után megmossuk, jól lecsurgatjuk, és kevés felhevített zsírban megüvegesítjük.
A zsírjára lepirult félig megpuhult pörkölthöz először a rizst, majd a zöldpaprikát és paradicsomot adjuk hozzá. Elkeverjük, és a rizs mennyiségéhez viszonyított kétszeres mennyiségű forrásban levő vízzel vagy csontalaplével felengedjük. Felforrás után lehetőleg sütőben fejezzük be a párolást.
Tálaláskor a villával felkevert rizses húst előbb formába nyomjuk, majd melegített tál közepére kiborítjuk. Zöldpaprikával és paradicsommal díszíthetjük.
A rizses húshoz hasonlóan, de félig megpárolt tarhonyával készítjük a tarhonyás sertéshúst. A félig megpuhult pörköltet és a félig megpárolt tarhonyát összekeverjük, és együtt fejezzük be a párolást.
A sertéspörkölttel azonos módon készítjük el a malacpörköltet is. A jól leperzselt és megtisztított malacot bőrével és csontjával együtt nagyobb darabokra vágjuk.
A párolás alatt gondosan ügyelnünk kell rá, mert a bőr nagy mennyiségű kocsonyásító anyagokat tartalmaz, ezért igen könnyen leéghet. Tálaláskor egyformán adjunk csontos és húsos részeket.

Forrás:
www.doksi.hu
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.