Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HETI ÉTREND 12. - 2017. 03. 23.

2017.03.23

ETI ÉTREND


12, HETI ÉTREND
VASÁRNAP:

Borjúraguleves, Búboshús, vegyes tavaszi vitaminsalátával, Tarta Tatin torta
HÉTFŐ:
Kávés-konyakos gyümölcsleves, Csodalecsó, Amarcos
KEDD:
Erdélyi fokhagymaleves, Rizsfelfújt
SZERDA:
Egyszerű sajtleves, Bácskai rizseshús, Kompót
CSÜTÖRTÖK:
Árpaleves füstölt hússal, Harcsapaprikás, Csokoládés grilldesszert
PÉNTEK:
Köménymagleves, Ízes pecsenye galuskával, vagy rizzsel, Bögrés sütemény
SZOMBAT:
Céklaleves, Egyszerű túrógombóc

 

ÁRPALEVES FÜSTÖLT HÚSSAL - ERDÉLYI
Hozzávalók:
fél kiló borjúcsont, 2-2 póréhagyma, répa, és hagyma, 20 dkg zeller, 12 dkg árpadara, 2 ek vaj, 2 tojássárgája, 1-2 dl tejszín, 30 dkg füstölt hús, szegfűszeg, só, fehér bors, babér, 1 csomó snidling

Elkészítése:
A csontokat leforrázzuk, és 5 percig még főzzük. Leszűrjük, újra felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és újra felforraljuk. A habot szedjük le! A pórét felkarikázzuk, a répát és a zellert apróbb kockákra vágjuk. Az egyik hagymát apróra vágjuk, a másikat megtűzzük szegfűszeggel. A vajat felolvasszuk egy fazékban, és a földarabolt zöldségeket megpirítjuk benne. Fölöntjük a csontlével (a csontokat is hagyjuk benne), hozzáadjuk az árpadarát, a hagymát, a babért, sózzuk, borsozzuk és lefedve lassú tűzön 2 órán át, főzzük. A füstölt húst felkockázzuk, és a főzés vége felé a leveshez adjuk. A tojás sárgájáát kikeverjük a tejszínnel.

 

HARCSAPAPRIKÁS 01.
Hozzávalók:
1 kg harcsafilé, 15-15 dkg sárga- és fehérrépa, 2 dl fehérbor, tárkonylevél, néhány szem bors, 1 babérlevél, 3-4 evőkanál ketchup, 10-10 dkg rák- és kagylókonzerv, só

Elkészítése:
A vékony metéltre vágott vegyes zöldséggel megrakjuk a halfiléket, majd összegöngyöljük, és megtűzzük. Fehérboros, fűszeres lében a töltött halakat megpároljuk, majd kiemelve tálra rendezzük. A visszamaradt pároló lébe keverjük a ketchupot, beletesszük a rákot és a kagylót. Jól összeforraljuk, és a ragut a halra öntjük.
Petrezselymes, vajas burgonyát adunk mellé

 

CSOKOLÁDÉS GRILLDESSZERT
Hozzávalók 4 személyre:
8 vékony szelet kakaós kalács, 4 evőkanál zabpehely, 8 evőkanál tej, 5 dkg étcsokoládé, 2 cl rum, 2 tojássárgája Elkészítése:
A zabpehelyre ráöntöm a tejet, és 15 percig hagyom ázni. Közben a darabokra tört csokoládét vízfürdőn vagy mikrohullámú sütőben felolvasztom, és a tojássárgával, az áztatott zabpehellyel meg a rummal összekeverem. A kalácsszeleteket vastagon megkenem a csokoládés masszával, és az előmelegített grillsütőben (vagy a gázsütőben) addig pirítom, amíg a teteje kissé megsül. Vigyázat! Szinte percek alatt megéghet a csokoládé, ezért nem szabad magára hagyni.
Rendkívül finom desszert, de csak akkor ajánlatos elfogyasztani, ha már nem nagyon forró.

Forrás:
www.doksi.hu
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.