Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HETI ÉTREND 12. - 2017. 03. 24.

2017.03.24

HETI ÉTREND


12, HETI ÉTREND
VASÁRNAP:

Borjúraguleves, Búboshús, vegyes tavaszi vitaminsalátával, Tarta Tatin torta
HÉTFŐ:
Kávés-konyakos gyümölcsleves, Csodalecsó, Amarcos
KEDD:
Erdélyi fokhagymaleves, Rizsfelfújt
SZERDA:
Egyszerű sajtleves, Bácskai rizseshús, Kompót
CSÜTÖRTÖK:
Árpaleves füstölt hússal, Harcsapaprikás, Csokoládés grilldesszert
PÉNTEK:
Köménymagleves, Ízes pecsenye galuskával, vagy rizzsel, Bögrés sütemény
SZOMBAT:
Céklaleves, Egyszerű túrógombóc

 

KÖMÉNYMAGLEVES 02.
Hozzávalók:
1 kanál köménymag, 1 kanál zsír vagy 2 kanál olaj, 1/2 fej hagyma, 1 kanál liszt, zöldpetrezselyem, pirított zsemlemorzsa és ízlés szerint kevés ételízesítő valamint só

Elkészítése:
A köménymag felét egy liter vízben, 4-5 szál zöldpetrezselyemmel és hagymával egy fél óráig forraljuk. A másik felét mozsárban finomra törjük és átszitáljuk. Közben elkészítjük a rántást, feleresztjük a leszűrt főzővízzel, ízesítjük sóval, a törött köménymaggal és az ételízesítővel.
Ízlés szerint tálaláskor tejfölt is tehetünk bele.

 

ÍZES PECSENYE
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj, kis pirospaprika, só, 1 fej vöröshagyma, 8 szem burgonya, 2 dl tejfel, kis mustár köménymag, 1 ek liszt

Elkészítése:
A húst kicsontozzuk, kicsit kiverjük, besózzuk és bedörzsöljük kis piros paprikával. A zsíron/olajon megfuttatjuk a megtisztított és apróra vágott hagymát, és ebben a húst hirtelen pirosra sütjük (vigyázz, mert a hagyma hamar megég). Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, nyolcfelé szelt burgonyát, hozzáadjuk a köménymagot, kis vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Tejfelben elkeverjük a lisztet és a mustárt. Ha megpuhult a hús, akkor kivesszük a hússzeleteket és behabarjuk a levét.
Majd visszatesszük a hússzeleteket, egyet forrjon és galuskával vagy rizzsel tálaljuk

BÖGRÉS CSOKIS-PISKÓTÁS SÜTEMÉNY MANDULÁVAL
Hozzávalók:
4 dl liszt, 4 dl kristálycukor, 4 dl csapvíz, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, 2-3 evőkanál Nutella, 1 dl tej, kb. 10-12 db babapiskóta (a fele nagyobb darabokra vágva, a másik apróra zúzva), kakaópor, hántolt mandula a szóráshoz, csokoládélapok

Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra verem, majd hozzáadom a lisztet, vizet, sütőport. Közben előmelegítem a sütőt kb. 200 fokra, kivajazok-kilisztezek egy tálat. A Nutellát felolvasztom. Amikor már folyik, de még*lötyög* egy kicsit, elkeverem a tejjel. A masszába belekeverem az apróra zúzott piskótát, majd a kakaóport is hozzákeverem. Hozzáadom a nagyobb darab kekszeket és a Nutella-szószt, és csak úgy nagyjából keverem el, ne tűnjön el a Nutella vonala teljesen.
Ezt a tálba öntöm, és megszórom alaposan mandulával. A csoki lapokból csíkokat rakok a tésztára, majd a sütőben addig sütöm, amíg nem ragad már sehol a tészta alja.
Megjegyzés:
Kedv szerint variálható, pl. egy kis aszalt áfonyával megbolondítva, vagy ha ízesített kekszet rakunk bele.

Forrás:
www.doksi.hu
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.