Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HETI ÉTREND 13. - 2017. 03. 27.

2017.03.27

HETI ÉTREND

13, HETI ÉTREND VASÁRNAP:
Számadó juhászné levese, Babos gyöngytyúk, Fahéjas leveles-csiga
HÉTFŐ:
Burgonyás káposztaleves, Burgonyapirog hajdinakásával, Gyümölcs
KEDD:
Böjtös paradicsomleves, Kelt gombóc
SZERDA:
Bajai halászlé, Gombás túrógombóc, Gyümölcs
CSÜTÖRTÖK:
Pusztaszeri zöldbableves, Ananászos kacsasült, Almapuding
PÉNTEK:
Brokkolileves csirkemájjal, Bárányherepörkölt, Diós pite, nagymami módra
SZOMBAT:
Dalmát citromleves, Gombával töltött hagyma, mártásban, Fűszeres stangli

 

 

BURGONYÁS KÁPOSZTALEVES
(SCSÍ)
Hozzávalók 4-5 személyre:
50 dkg burgonya, 50 dkg gyenge fejes káposzta, 20 dkg paradicsom, 50 dkg hús, 4-5 szál sárgarépa, egy darabka petrezselyemgyökér, 1 fej vöröshagyma, kapor és zöldpetrezselyem, só ízlés szerint

Elkészítése:
A húst hideg vízben feltesszük főni. Forrástól számítva takaréklángon még másfél-két órát főzzük. A leveshez hozzáadjuk a megtisztított és felvágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, hagymát és a csíkokra vágott káposztát. Végül hozzáadjuk a megtisztított burgonyát, megsózzuk, és puhára főzzük. Tálalás előtt a kész levesbe szeletekre vágott paradicsomot teszünk.
Minden tányérba jusson torzsa.

BURGONYAPIROG HAJDINAKÁSÁVAL
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 1-2 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál olvasztott vaj, olaj a kisütéshez, só ízlés szerint.
A töltelékhez:
5 dkg hajdinakása, fél fej vöröshagyma, 1 evőkanál olvasztott vaj, só ízlés szerint.

Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, forrón áttörjük. Tojássárgáját, kevés olajat adunk hozzá, jól összekeverjük, és a masszából pirogokat készítünk. Az 1-1,5 cm vastag pirogok közepébe hajdinakásából készült tölteléket teszünk. A széleket összefogjuk, tojássárgájával megkenjük. Zsemlemorzsába megforgatjuk, majd mindkét felén pirosra sütjük. A töltelékbe való - puhára főtt - hajdinakásába apróra vágott és megpirított vöröshagymát teszünk, és összekeverjük.
Tálalásnál a pirogokat leöntjük olvasztott vajjal.

Forrás:
www.doksi.hu
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.