Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HETI ÉTREND 16. - 2017. 04. 21.

2017.04.21

HETI ÉTREND

 

16, Heti étrend
VASARNAP:

Húsgombócleves korpaciberével, Hagymás oldalas, Almás-diós rétes
HÉTFŐ:
Erdélyi fokhagymaleves, Rakott cukkini, gyümölcs
KEDD:
Poéka-leves, Sonkás krokett, Cseh túrós bukta
SZERDA:
Csikósgulyás, Búbos tarja, Amarcos
CSÜTÖRTÖK:
Bajor sörleves,Hering bundában sütve, Ördögpirula
PÉNTEK:
Rajnai zöldbableves, Bakonyi szelet gombáva, Sziciliai narancsdesszert
SZOMBAT:
Gyümölcsleves, Medvehagyma-cukkini főzelék, Ananászos gyümölcskenyér, Dia módra

 

RAJNAI ZÖLDBABLEVES
Hozzávalók:
1 csomag zöldbab, 5 dkg szalonna, 4-5 db burgonya, liszt, 2 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 csomó petrezselyem, 1 vöröshagyma

Elkészítése:
A gyorsfagyasztott, vagy friss zöldbabot hideg vízben főni tesszük. A szalonnát üvegesre pirítjuk, majd beledobjuk a karikákra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma megfonnyadt, hozzáadjuk a leveshez, majd sóval, borssal ízesítjük. Ha a bab puhulni kezd, apró kockákra vágott burgonyát adunk hozzá. Ha már a bab és a burgonya is puha, a vajat összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit az felvesz, és a levesbe szaggatjuk. Ezzel újra felforraljuk.
A levesestálba tejfölt és finomra vágott petrezselymet teszünk és rámerjük a forró levest.

Bakonyi szelet gombával.
Hozzávalók:
60 dkg sovány sertés vagy csirkehús, 20 dkg gomba, 3 ek olaj, 4 dkg liszt, 2 dl sovány tejföl, 1 kávéskanál pirospaprika, só, egy közepes fej vöröshagyma.

Elkészítés:
Mártsuk bele a hús mindkét oldalát a lisztbe és süssük meg. Miután kivettük, ugyanebben az olajban pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a paprikát és a szeletelt gombát. Pár percig kevergessük. Adjunk hozzá 2 dl vizet és hozzuk forrásba. Ezt a lét öntsük a hússzeletekre és pároljuk meg. Sűrítsük a tejfölben elkevert lisztel. Galuskával tálaljuk.

SZICÍLIAI NARANCSDESSZERT
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagy narancs, 15 dkg porcukor, 2 kk Triple sec, 2,5 dl víz

Elkészítés:
A jól megmosott narancshéját lereszeljük, azután óvatosan meghámozzuk. A vizet a porcukorral lassan felmelegítjük, amíg a cukor meg nem olvad, akkor 5 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a likőrt. A narancsot gerezdekre bontjuk, a magokat eltávolítjuk, ráöntjük a forró szirupot, s hagyjuk kihűlni.
A narancsszeleteket 4 üvegtányérban elrendezzük, kívánság szerint meglocsolhatjuk még likőrrel.

Forrás:
www.doksi.hu
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.