Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HETI ÉTREND 17. - 2017. 04. 25.

2017.04.25

HETI ÉTREND

17, Heti étrend
VASÁRNAP:

Gödrei táskaleves, Erdélyi fatányéros, Feketeerdei-meggyestorta
HÉTFŐ:
Marhagulyás,Örmény rakott palacsinta, Gyümölcs
KEDD:
Karfiolleves, Belga rakott burgonya
SZERDA:
Bíborosleves, Arab lecsó, Fűszeres-tojásos bukta
CSÜTÖRTÖK:
Gombakrémleves, Bagdadi roston sült pisztráng, Diós-mazsolás kalács
PÉNTEK:
Narancsos karotta-krémleves, Antiochiai muszaka, Gyömbéres keksz
SZOMBAT:
Fokhagymás cukkinileves, Hagyományos tökfőzelék, Ghánai palacsinta

KARFIOLLEVES 01.
Hozzávalók:
1 kg karfiol, 1 tojás, 3 dkg margarin, 2 dkg liszt, petrezselyem só

Elkészítése:
A megmosott karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben puhára főzzük. A szárát törjük át szitán és keverjük a levesbe. A margarinon a lisztet megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, és a levesbe öntjük. A levest még egyszer felforraljuk.
Aki szereti, tejfölt is tehet a levesbe.

BELGA RAKOTT BURGONYA
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 30 dkg sajt, 10 dkg vaj

Elkészítése:
A nyers, meghámozott burgonyát nagyon vékony karikákra vágjuk, és egy réteg burgonyakarikát egy kivajazott tűzálló tál aljára fektetünk. A burgonyaréteget kicsit megsózzuk, apró vajdarabkákkal megszórjuk, majd szintén nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel beborítjuk. A sajtra megint burgonya, pici só, vajdarabkák, aztán újra sajt következik. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére sajt, a sajtra pedig vajdarabkák kerüljenek. A tálat szorosan fedjük be alufóliával, és forró sütőben kb. 50 percig süssük. Végül az alufóliát levéve kb. 10 percig pirítsuk.
Valamilyen savanyúsággal vagy esetes zöldségsalátával tálaljuk.

Forrás:
www.doksi.hu
Szerző:
 
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.