Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HETI ÉTREND 17. - 2017. 04. 26.

2017.04.26

HETI ÉTREND

17, Heti étrend
VASÁRNAP:

Gödrei táskaleves, Erdélyi fatányéros, Feketeerdei-meggyestorta
HÉTFŐ:
Marhagulyás,Örmény rakott palacsinta, Gyümölcs
KEDD:
Karfiolleves, Belga rakott burgonya
SZERDA:
Bíborosleves, Arab lecsó, Fűszeres-tojásos bukta
CSÜTÖRTÖK:
Gombakrémleves, Bagdadi roston sült pisztráng, Diós-mazsolás kalács
PÉNTEK:
Narancsos karotta-krémleves, Antiochiai muszaka, Gyömbéres keksz
SZOMBAT:
Fokhagymás cukkinileves, Hagyományos tökfőzelék, Ghánai palacsinta

BÍBOROS-LEVES
Hozzávalók:
1 kg paradicsom, 1,25 l húsleves, 2,5 dl fehérbor, 1 dl száraz vörösbor, 2 ek búzakeményítő, 1 dl tejszín, fél citrom leve és héja, cukor, fehérbors, kakukkfű, 1 szegfűszeg, só, babér

Elkészítése:
A paradicsomot megnyúzzuk, feldaraboljuk, és a tűzön üldögélő levesbe tesszük. Fűszerezzük egy csík citromhéjjal, kakukkfűvel, szegfűszeggel, babérral, beleöntjük a citromlevet és a fehérborsot. Jó puhára főzzük, átpasszírozzuk, ízesítjük sóval, cukorral, és fehér borssal. A vörösborban elkeverjük a keményítőt, a leveshez adjuk, és kevergetve kis lángon még 5 percig forraljuk.
Tálaláskor egy-egy evőkanál habbá vert cukrozatlan tejszínt teszünk.

ARAB LECSÓ (Saksuka)
Hozzávalók 4 személyre:
4 paradicsom, 2 zöldpaprika, 2 fej hagyma, 4 tojás, 4 gerezd fokhagyma, 2 dl csirkehúsleves (kockából is készülhet), 4 evőkanál paradicsompüré, 4 evőkanál olaj, 10 dkg zöld olajbogyó, 1 teáskanál cseresznyepaprika-krém, só, bors, őrölt római kömény.

Elkészítés:
Olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a durvára vágott fokhagymát, Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát, majd néhány perc múlva a felnegyedelt paradicsomot is. Fedő alatt 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a kimagozott olajbogyót, a cseresznyepaprika-krémet és a paradicsompürét. Sóval, borssal és római köménnyel ízesítjük, felöntjük a húslevessel, és 20-25 percig főzzük. Tálalás előtt óvatosan beleütjük a tojásokat úgy, hogy egyben maradjanak. Addig főzzük, amíg a fehérje megkeményedik, de a tojások sárgája lágy marad.

Forrás:
www.doksi.hu
Szerző:
 
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.