Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HETI ÉTREND 2 - 2017. 01. 10.

2017.01.10

HETI ÉTREND

 

VASÁRNAP:
Raguleves májgaluskával (Móra Ferencné), Spárgás csirke, Almás-bögrés
HÉTFÖ:
Reszelt tészta leves, Rántott húspástétom parajfőzelékkel, Részeges sárgabarackhab
KEDD:
Kelleves (Frankfurti leves) virslivel, Burgonya omlett
SZERDA:
Köménymagos leves pirított zsemlekockákkal, görög rostélyos petrezselymes rizzsel, befőtt
CSÜTÖRTÖK:
Petrezselyemleves, gombapaprikás galuskával és fejes salátával, sajt
PÉNTEK:
Meggyleves (gyorsfagyasztott), podlupka, nápolyi
SZOMBAT:
Hagymaleves, rántott karfiol tartármártással, zserbó szelet.

FRANKFURTI LEVES
Elkészítése:
Nem kell nagy feneket keríteni ennek a levesnek! A kelkáposztát négybe vágod, kikanyarítod a torzsáját, aztán laskára vágod. Mehet a fazékba. Ízlésednek megfelelő mennyiségben teszel bele őrölt köményt, finomra kapart fokhagymát és majoránnát. Sózod, borsozod, felöntöd annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd meghámozol és kockára vágsz 4-5 krumplit, és az egészet összekevered.

Fél fövésben tehetsz bele felkarikázott főzőkolbászt, vagy a fövés vége felé bőrétől megszabadított, félbe vágott virslit.
Ha minden összefőtt, utóízesíted, de ha nem érzed a fokhagyma ízét, a paprikás rántásba beletehetsz egy elkapart gerezd fokhagymát, és összefőzöd.

BURGONYA OMLETT
Hozzávalók:
vaj 3 dkg, sült és áttört burgonya 3-4 kanál, tojás 3 db, tejszín 1.5 dl, liszt 2 ek.
Töltelék:
Velő 1/2, tojás 2 db, vaj 5 dkg, (esetleg sonka 15 dkg), gyömbér, só 1-1 késhegynyi.

Elkészítése:
Vajat habosra keverünk, 3 tojás sárgáját, 3-4 kanál sült és áttört burgonyát, másfél dl forralt hideg tejszínt és egy késhegynyi finomra törött gyömbért adunk hozzá. Mikor mindezt jól kikevertük, hozzáadjuk a 3 tojás jól felvert habját, utoljára 2 kanál lisztet és sót. Jól kikent és lisztezett tepsiben szép pirosra sütjük. Velővel, vagy finomra vágott sonkával egyik felét megtöltjük, másik felét ráborítjuk, és csinos hosszú szeletekre vágjuk.
A tölteléket a burgonyafánk tölteléke szerint készítjük.

Forrás:
www.doksi.hu
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.