Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HETI ÉTREND 22. - 2017. 06. 03.

2017.06.03

HETI ÉTREND

22, Heti étrend
VASÁRNAP:

Tárkonyos borjú-raguleves, juhtúrós gombóccal, Gombás, gesztenyével töltött liba, Császár kuglóf
HÉTFŐ:
Finom cukkinileves, Karfiolmuszaka, Gyümölcs
KEDD:
Burgonyagulyás, Káposztás kocka, Almás puding
SZERDA:
Karalábégaluska leves, Brandy mázas csirkerolád, Chilis bonbon narancskivonattal
CSÜTÖRTÖK:
Almaleves, Busapörkölt, Almás, túrós, meggyes pite
PÉNTEK:
Beregi bableves körömmel, Bácskai rakott tarhonya. Gyümölcs
SZOMBAT:
Borsóleves tojásvirággal, Rakott kel Marcsi módra, Örmény palacsinta

BORSÓLEVES TOJÁSVIRÁGGAL
Hozzávalók:
50 dkg cukorborsó, 3 paradicsom, 3 tojás, 1 l zöldségleves, 1 mokkáskanál só, 1 kávéskanál szezámolaj, bors

Elkészítése:
A paradicsomot meghámozzuk, húsát felszeleteljük. A cukorborsót megtisztítjuk, végeit levágjuk, megmossuk, a tojásokat pedig felverjük. A zöldséglevest a wokban felforraljuk, a paradicsomszeleteket beletesszük, és kb. 5 percig főzzük. A sót, borsot és szezámolajat hozzáadjuk, hirtelen felfőzzük, utána a wokot a tűzhelyről levesszük. A felvert tojást a levesbe lassan csurgatjuk bele, és megvárjuk, amíg a tojásvirágok a felszínre jönnek. Ekkor a cukorborsót beletesszük, és a levest a lefedett edényben még kb. 1 percig állni hagyjuk.

RAKOTTKEL MARCSI MÓDRA
A kelkáposztát félbevágjuk, torzsáját kivágjuk, és kb. 1 cm darabokra vágjuk. Forró vízben puhára (de ne főjön szét) megfőzöm. Nem több, mint 5-8 perc. Leszűröm. Olajban hagymát pirítunk, piros paprika, darált sertést hozzá, só, bors, és kevés bor hozzáadásával megpuhítjuk (kb. 30 perc). Rizst főzök puhára. Jénai tál aljára baconcsíkokat teszek, mikróban kicsit kiolvasztom, majd elkezdem rakni a káposztát, majd a rizst, majd a darált főtt húst, rá a rizs, rá a káposzta és tejföllel elkevert tojássárgát öntök a tetejére, megszórom zsemlemorzsával.
Sütőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek, kb. 30 perc múlva reszelt sajtot is szórok a tetejére.
Még 10 percnyi sütés, és tálalhatod.

ÖRMÉNY PALACSINTA
Hozzávalók:
egy adag kisütött palacsinta, 10 dkg darált mák, 15 dkg darált dió, porcukor, barack- vagy szilvaíz, 2 dkg vaj

Elkészítése:
A mákot meg a diót a porcukorral külön-külön összekeverjük. A palacsintákat egymásra borítva, felváltva megkenjük lekvárral, meghintjük a cukros mákkal, ill. a cukros dióval. Tetejére üres palacsintát fektetünk, a vajat rátördeljük, és a sütőben átmelegítjük, de nem pirítjuk meg.
Úgy szeleteljük, akár a tortát.

Forrás:
www.doksi.hu
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.