Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HETI ÉTREND 23. - 2017. 06. 07.

2017.06.07

HETI ÉTREND

> 23, Heti étrend VASÁRNAP:
Orjaleves, Tanyasi töltött csirke, Argentin fejes saláta, Almás-barackos bukta
HÉTFŐ:
Köménymagleves, Görögös rizses hús Zizi módra, Gyümölcs
KEDD:
Tót babgulyás, Rakott karfiol, Darázsfészek
SZERDA:
Citromleves, Aliz módra, Borjúrolád pikáns töltelékkel, Túró-krémfagylalt
CSÜTÖRTÖK:
Diós joghurtleves, Cukkinipörkölt, Almás puding
PÉNTEK:
Csirke - gombaleves, Csalánfőzelék, Gyümölcs
SZOMBAT:
Tejleves mézes kukoricagombóccal, Gombás lecsó kölessel, Palacsinta gyümölcskrémmel

CITROMLEVES ALIZ MÓDRA
Hozzávalók:
4 citrom leve, 1 citrom reszelt héja, cukor, ízlés szerint, 1 cs. vaníliás cukor, 1,5 dl tejföl, 1,5 dl joghurt, 5-6 dl tej, 5-6 db jégkocka

Elkészítése:
A hozzávalókat összeturmixolom, először csak a tej nélkül, mert nem mindig fér bele a turmixba a teljes mennyiség.
Cukrot ízlés szerint adok hozzá.
Megjegyzés:
ha cukor helyett folyékony édesítőt használok, akár fogyókúrás édesség is lehet belőle, nyáron a nagy melegben meg jó üdítő ital.

 

BORJÚROLÁD PIKÁNS TÖLTELÉKKEL
Párolás:
75 perc, a párolást gyenge tűzön végezzük
Hozzávalók 4 személyre:
Ehhez a kiváló ételhez vegyünk vékony felsál szeleteket. 50 g hosszú szemű rizs, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál vaj, 2 evőkanál tört mandula, 1 csipet fahéj, 1 csipet kardamom, 1 csipet gyömbér. 1/4 kávéskanál fehérbors, 50 g mazsola, 50 g szárított sárgabarack, 200 g darált hús borjúból, 4 szelet kb. 125 gos felsál, kevés liszt, 1/4 l húsleves

Elkészítése:
A rizst 1/4 l vízben megpároljuk, és szitán lecsurgatjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és 2 evőkanál vajban megpuhítjuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a rizst, a mandulát, a fűszereket, a mazsolát és a felaprított sárgabarackot.
Az így kapott rizses masszát és a darálthúst jól elkeverjük. A tölteléket a hússzeletekre tesszük és felcsavarjuk. A roládot megkötjük és lisztben megforgatjuk. 2 evőkanál vajat felolvasztunk, és a roládot minden oldalán megpirítjuk. Forró húslét öntünk rá, és fedő alatt pároljuk. Ha elkészült, a madzagot levesszük, a roládokat előmelegített tálra tesszük.
A mártást még rövid ideig főzzük, majd megfűszerezzük.
Főtt kelbimbó illik hozzá vajjal.

TÚRÓ-KRÉMFAGYLALT
Hozzávalók:
4 dl kefir, 2 kis doboz vaníliás krémtúró, 10 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só

Elkészítése:
A túrókrémet és a porcukrot beleszórjuk a turmixgép poharába. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, majd az egyik pohár kefirrel habosra keverjük. Ezután a másik pohár kefirrel tovább keverjük, végül a fagylaltmasszát beleöntjük a gép tartályába. Előírás szerint megfagyasztjuk. Készíthetjük mazsolás krémtúróval is, ekkor külön tegyünk bele még 5 dkg-nyi mazsolát, amit előzőleg megmostunk, leszáraztunk
. (A mazsolát is egyszerre tegyük bele a többi hozzávalóval.) Előkészítési ideje:
kb. 10 perc (15 perc az utóbbi esetben)

Forrás:
www.doksi.hu
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.