Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HETI ÉTREND 8. - 2017. 02. 21.

2017.02.21

HETI ÉTREND


08, HETI ÉTREND
VASÁRNAP:

Sajtleves, Rántott csirke, Ízes reteksaláta, Csokoládés almakarikák
HÉTFŐ:
Köménymagleves rántottával, Csülkös pincepörkölt, Klemi módra, Birsfelfújt
KEDD:
Karalábégaluska leves, Káposztás kocka
SZERDA:
Hideg aszalt szilvaleves, Gombás, sonkás töltött hagyma, gyümölcs
CSÜTÖRTÖK:
Búzadarás-gombás burgonyaleves, Helvéciai sonkás pecsenye, Almás pite
PÉNTEK:
Becsinált karfiolleves, Almás veseragu, sajt
SZOMBAT:
Fejtett bableves, Erdélyi, hagymás rakott tojás, Diós, mákos stangli

 

 

KARALÁBÉ GALUSKALEVES
Friss pikáns ízű leves, amely gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
1 zsenge karalábé, 2 dl kefir, 1 tojás, 3-4 ek finomliszt, 1 kis fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 1 csapott ek pirospaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 tyúkhúsleves kocka, só, csipetnyi cukor

Elkészítése:
A karalábét meghámozzuk, lemossuk és az almareszelő durva fokán lereszeljük. A tojást a liszttel 2-3 ek vízzel és reszelt karalábéval tésztává keverjük, majd sóval ízesítjük. A leveses fazékban üvegesre pirítjuk a finomra metélt vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva gyorsan belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal felöntjük 1 l vízzel, és beletesszük a húsleveskockákat. Felforraljuk, és 5 percig főzzük, majd a tésztamasszát mokkáskanállal beleszaggatjuk. Az újraforrás után még 10 percig főzzük. Közben a kefirt és finomra vágott petrezselyem-zöldet összekeverjük, és a forrásban lévő levesbe öntjük.
Ízlés szerint kevés cukorral ízesítjük és újra felforralva, néhány percnyi állás után tálaljuk.

 

KÁPOSZTÁS KOCKA
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 4 tojás, 1-1,2 dkg káposzta, 10-15 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, őrölt bors

Elkészítés:
A lisztből és a tojásból - ha szükséges, kevés víz hozzáadásával - tésztát gyúrunk. 1 kb. 30 percig pihentetjük és kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát szikkadni hagyjuk, majd ízlésünknek megfelelő méretű kockára vágjuk. A káposztát lereszeljük, megsózzuk, kb. 30 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és a zsíron vagy olajon állandóan kevergetve aranysárgára pirítjuk, miközben megszórjuk őrölt borssal. A tésztát sós vízben kifőzzük (a fövő vízbe 1 kanálnyi olajt vagy diónyi zsírt tegyünk, hogy a tészta ne ragadjon össze). A tésztát leszűrjük, lecsöpögtetjük, és összekeverjük a megpirított káposztával. :Forrón tálaljuk.

Forrás:
www.doksi.hu
Szerző:

 
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.