Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HETI ÉTREND 8. - 2017. 02. 23.

2017.02.23

ETI ÉTREND


08, HETI ÉTREND
VASÁRNAP:

Sajtleves, Rántott csirke, Ízes reteksaláta, Csokoládés almakarikák
HÉTFŐ:
Köménymagleves rántottával, Csülkös pincepörkölt, Klemi módra, Birsfelfújt
KEDD:
Karalábé galuskaleves, Káposztás kocka
SZERDA:
Hideg aszalt szilvaleves, Gombás, sonkás töltött hagyma, gyümölcs
CSÜTÖRTÖK:
Búzadarás-gombás burgonyaleves, Helvéciai sonkás pecsenye, Almás pite
PÉNTEK:
Becsinált karfiolleves, Almás veseragu, sajt
SZOMBAT:
Fejtett bableves, Erdélyi, hagymás, rakott tojás, Diós, mákos stangli

 

BÚZADARÁS-GOMBÁS BURGONYALEVES
Hozzávalók:
250 g burgonya, 20 g szárított gomba, 20 g zsír, 20 g sima liszt, 40 g finom búzadara, 1,25 l víz, 20 g hagyma, 1 gerezd fokhagyma, zöldpetrezselyem, só, őrölt köménymag, majoránna

Elkészítése:
A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük hideg vízzel, megsózzuk, és őrölt köménymaggal fűszerezzük. Hozzáadjuk a megreszelt hagymát és fokhagymát, a jól megmosott és forró vízzel leforrázott búzadarát, a gombát meg a megtisztított, megmosott és apró kockára vágott burgonyát.
A burgonyát a levesben puhára főzzük, és a kész levest majoránnával meg apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük.

 

HELVÉCIAI SONKÁS PECSENYE
Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj, 1 kg rövidkaraj, só, törött bors, 20 dkg gomba, egy késhegyi Cayenne bors, 5 dkg liszt, 3 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, besamelmártás, 20 dkg sonka, 15 dkg sajt, 60 dkg alma, 5 dkg vöröshagyma, 15 dkg vaj, 1 dl tejföl

Elkészítése:
A hússzeletekre zsebet vágunk, kiverjük, sózzuk, megborsozzuk. A vöröshagymát megpároljuk, rátesszük a feldarabolt gombát és megpároljuk. Ha zsírjára sült, rátesszük a feldarabolt csirkemájat, ezt is megpirítjuk. Sózzuk, Cayenne borssal megszórjuk, és a zsebekbe töltjük. Hústűvel megtűzzük, majd panírozás után vajban kirántjuk. Tűzálló tálra lerakjuk egymás mellé, besamelmártásba elkeverjük az apróra vágott sonkát, a tejfölt. A sűrű elosztjuk a hússzeletekre, teszünk rá egy sor almaszeletet, beborítjuk vékony sajtszeletekkel, és sütőben átsütjük.

ALMÁS PITE.
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 2 db tojás, 20 dkg cukor, 1.2 kg alma, 1 dl tejföl, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 db citrom, őrölt fahéj, só, vaníliás porcukor a hintéshez.

Elkészítése:
A lisztet, vajat, 8 dkg cukrot, csipet reszelt citromhéjat gyúródeszkán összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, és jól összedolgozzuk. Rövid ideig pihentetjük. A tészta felét ceruza vastagságúra kinyújtjuk, tepsibe rakjuk. Villával megszurkáljuk, és kissé átsütjük. Ezután kevés morzsával meghintjük, ráhalmozzuk a lehámozott, szeletekre vágott almát.
Őrölt fahéjjal, cukorral megszórjuk. A tészta másik, vékonyra nyújtott felével befedjük. Tojással bekenjük, néhány helyen megszurkáljuk.
Mérsékelten meleg sütőben aranybarnára sütjük.
Ha kissé kihűlt, kockákra vágjuk, és vaníliás porcukorral meghintjük.

Forrás:
www.doksi.hu
Szerző:

 
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.