Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HETI ÉTREND 8. - 2017. 02. 24.

2017.02.24

HETI ÉTREND

08, HETI ÉTREND
VASÁRNAP:

Sajtleves, Rántott csirke, Ízes reteksaláta, Csokoládés almakarikák
HÉTFŐ:
Köménymagleves rántottával, Csülkös pincepörkölt, Klemi módra, Birsfelfújt
KEDD:
Karalábé galuskaleves, Káposztás kocka
SZERDA:
Hideg aszalt szilvaleves, Gombás, sonkás töltött hagyma, gyümölcs
CSÜTÖRTÖK:
Búzadarás-gombás burgonyaleves, Helvéciai sonkás pecsenye, Almás pite
PÉNTEK:
Becsinált karfiolleves, Almás veseragu, sajt
SZOMBAT:
Fejtett bableves, Erdélyi, hagymás, rakott tojás, Diós, mákos stangli

 

BECSINÁLT KARFIOLLEVES
Elkészítése:
Szárnyas aprólékot szépen megtisztítva, kevés leveszöldséggel, sóval puhára főzünk, azután a csontokról leszedett húst, a zúzákat, májakat apróra vágva, egy tálra tesszük. Egy fehér, kisebb karfiolt rózsáira szétszedünk, vajon zöldpetrezselyemmel és egy merőkanál levessel fedő alatt pároljuk addig, amíg a leves teljesen lefő róla. Ekkor meghintjük sima liszttel, rászűrjük a levest és addig főzzük, amíg a karfiol egészen puha lesz. A tálban egy deci tejfelt elkeverünk egy nyers tojássárgájával. Mikor a karfiol már puha, beletesszük az összevagdalt csirkeaprólékot, és egyet hagyjuk vele lobbanni.
Egy merőkanál levest elkeverünk a tálban levő tojásos tejfellel, azután a többit is hozzáöntjük.

ALMÁS VESERAGU
Hozzávalók:
70 dkg borjú-vagy sertésvese, 2 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 30 dkg savanykás alma, kevés vaj, liszt, fél deci ecet, 2-3 dl száraz vörösbor, 1 dl tejszín, 1 citrom leve, só, bors

A veséket megtisztítom, és fél órára ecetes vízbe teszem. Ezután csíkokra vágom. A fokhagymát és a vöröshagymát vékony szeletekre vágom. A vajat felforrósítom, és megpirítom benne a vesét, hozzáadom a vöröshagymát, és együtt pirítgatom tovább. Liszttel meghintem, sóval, borssal, fokhagymával ízesítem, és még egy ideig együtt pirítom. Felöntöm a vörösborral, és kis lángon, lefedve, 20-30 percig párolom. Ha szükséges felöntöm kevés marhahúslevessel. Az almát meghámozom, negyedelem és felszeletelem.
Ha majdnem készre párolódott a vese, beleteszem az almát, a tejszínt, és a citromlét. Kevés sót, borsot még igényelhet, de főleg rizst és a maradék vörösbort!

Forrás:
www.doksi.hu
Szerző:
 
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.