Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HETI ÉTREND 9. - 2017. 02. 26.

2017.02.26

HETI ÉTREND

09, HETI ÉTREND
VASÁRNAP:

Danny'S féle sajtleves, Agyagban sült pikáns csirke, Holland vegyes salátával, Hólabda
HÉTFŐ:
Karfiol-krémleves, Burgonyarolád, Almafelfújt
KEDD:
Nagykunsági köménymagleves, Burgonyarolád
SZERDA:
Almaleves, Gombás, Sajtos padlizsán, Nápolyi
CSÜTÖRTÖK:
Egyszerű rizsleves, Cserepes sonka, Angol kabinetpuding
PÉNTEK:
Karalábéleves, Bolgár vese, Sajt
SZOMBAT:
Egyszerű paradicsomleves, Bolgár vese, Mágnás diós pite, Mama módra

DANNY'S-FÉLE SAJTLEVES
Hozzávalók:
4 teáskanál vaj vagy margarin, 2 l csirke erőleves, fél tubus majonéz, 20 dkg zsíros sajt, só, bors

Elkészítése:
Olvassza fel a vajat egy fazékban, öntse fel a levessel. Keverje el benne a majonézt és a reszelt sajtot. Folyamatos keverés mellett, közepes hőmérsékleten főzze, amíg teljesen sima lesz. Ízlése szerint ízesítse sóval és borssal. Állandóan keverje, de ne hagyja felforrni! A majonéz miatt nem fagyasztható le.
Egy héten belül fogyasztható.

b>AGYAGBAN SÜLT PIKÁNS CSIRKE
Hozzávalók 4 személyre:
egy 1,5 kg-os csirke, 1 dl olíva-olaj, őrölt gyömbér, só, bors, 1 ek. chili-krém, fehérbor, 3 kg agyag

Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük. A chili krémhez hozzáadjuk az olajat, borsot és gyömbért, majd a rákenjük vele a csirkére, és néhány órát állni hagyjuk. Utána az agyaghoz gyúrunk egy kis vizet és bort, majd 2-3 cm vastagon bevonjuk vele a csirkét. Parázsba tesszük, úgy, hogy teljesen beborítsa. Addig hagyjuk benne, amíg az agyag kemény nem lesz (2-3 óra).
Utána az agyagot feltörjük, majd burgonyával tálaljuk.

HOLLAND VEGYES SALÁTA
Sós vízben 15 percig főzünk egy szép tömör, kb. 70 dekás, rózsáira szedett karfiolfejet, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, így ropogós marad. Ha kihűl, összekeverjük egy doboz mirelit majonézzel, melyet két tejföllel gazdagítottunk, mokkáskanálnyi mustárral, porcukorral meg pár csepp citromlével ízesítünk. Egy fél napig hideg helyen állni hagyjuk, és tálalás előtt közé keverünk egy kis fej megmosott, megszikkasztott, laskára vágott salátát, 2-3 cikkekre vágott kemény tojást, meg 20 deka, szintén cikkekre vágott paradicsomot.
Azonnal kínáljuk, nehogy a salátalevelek az állás során összeessenek.

HÓLABDA
Hozzávalók:- Tésztához:
40 dkg cukor, 8 tojás, 8 kanálnyi forró víz, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 kanál kakaó
Krémhez:
12,5 dkg vaj, 12,5 dkg cukor, rum, 3 dl tej, 1 cs. vanília, 3 evőkanál grízes liszt Elkészítés - Tészta:
A cukrot, tojássárgáját a vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet (amit már összekevertünk a sütőporral), kakaót és a legvégén a tojásfehérjét. Ezt egyben kisütjük egy nagy tepsiben, hogy ne legyen magas a tészta. Ha kihűlt kiszaggatjuk kis kerek formákkal a tésztát, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Krém:
A cukrot a vajjal és a rummal jól elkeverjük. A tejből, vaníliából és a lisztből kemény krémet főzünk. Ha ez kihűlt, elkeverjük a simára vajjal, majd a fent említett módon.
Helyes kis hólabdákat kapunk.

Forrás:
www.doksi.hu
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
>
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.