Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HIDEGTÁLAK LEXIKONJA - GOMBASALÁTÁK, HIDEGTÁLAKRA

2017.05.31

HIDEGTÁLAK LEXIKONJA

Gombakoktél
Hozzávalók:
30 dkg gomba, 2-3 szál zsenge sárgarépa, 3 szál újhagyma, 2-3 ecetes uborka, 1 narancs, 1 tojás sárgája, 1 dl tejföl, só, 1 kk. mustár, néhány csepp citromlé, csipetnyi cukor

Elkészítése:
A tojás sárgáját simára keverjük a mustárral, tejföllel és a sóval, porcukorral, citromlével ízesítjük.
Beletesszük a megtisztított, vékonyra szeletelt hagymát, sárgarépát, gombát, uborkát.
Közé keverjük az apró kockára vágott narancsot és félórai pihentetés után talpas poharakban tálaljuk

Gombás sajtsaláta
Hozzávalók:
20 dkg eidami sajt, 20 dkg gombafej, 1 db citrom, 10 dkg ketchup, 1 db fejes saláta, 1 db főtt tojás, 10 dkg majonéz, 5 cl tejszín, őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A kockákra vágott gombát citromos, sós vízben megfőzzük, levét leszűrjük, és a gombát kihűtjük. A sajtot kockákra vágjuk, a tojást fölszeleteljük.
A majonézt, a tejszínt simára keverjük, hozzáadjuk a ketchupot, sóval, törött borssal, citromlével ízesítjük.
Jól lehűtve salátalevélre tálaljuk, és citromkarikával díszítjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
HIDEGTÁLAK LEXIKONJA
Szerző:

Barna Aladár, Ferenczy Amanda, Fidel Benitez Corales,
Józef Tita Protasiewicz, Klement Diana és Szabó Béla

 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.