Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HIDEGTÁLAK LEXIKONJA - GOMBASALÁTÁK HIDEGTÁLAKRA 1.

2016.12.07

HIDEGTÁLAK LEXIKONJA

Bangkoki gombasaláta
Hozzávalók:
1 vékonyra karikázott hagyma, 50 dkg főtt, apró gombafej, 25 dkg sült gombafej, 1 gerezd reszelt fokhagyma, 1 felkarikázott hegyes, csípős zöldpaprika, 4 ek borecet, 2 ek. olaj, csipet só, késhegynyi őrölt koriandermag, bors, 1 tk aprított petrezselyem.

Elkészítése:
Hagyjuk állni a hagymát forró vízben néhány percig. Öntsük bele a vizet, adjuk hozzá az ecetet, lefedve hagyjuk 30 percig.
Keverjük össze a többi hozzávalóval. Fedjük le, és legalább 6 órára tegyük hűtőbe.
Tálalás előtt öntsük le a levét, 2 ágú villával jól keverjük össze. Ízesíthetjük még ecettel, sóval, csípős paprikával.
Mély tálkákban, sült húsok mellé adjuk.

Ciprusi gombasaláta
Hozzávalók:
50 dkg gomba, 2 ek. olaj, 1 dl száraz fehérbor, 1 ek paradicsompüré, 1 dkg koriander mag, 1 citrom leve, só, őrölt bors

Elkészítése:
A megforrósított olajba rakjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát, és a citrom kivételével, a többi hozzávalóval összekeverjük. Takaréklángon kb. 8 percig pároljuk. A saját levében hagyjuk kihűlni, a citromlével megöntözzük.
Jól lehűtve tálaljuk.

Currys gombasaláta

Hozzávalók:
1 doboz gombakonzerv, vagy 10 dkg gomba, 1 adag francia majonéz, 1 dl tejföl, csipetnyi ételízesítő por, egy csapott kiskanál curry por, néhány szál zeller zöld, néhány salátalevél, a tál bélelésére.

Elkészítése:
A majonézt simára keverjük a tejföllel, az ételízesítő porral és a curry porral és a finomra vágott zeller zöldet és a leszűrt gombát hozzáadjuk.
A salátalevelekkel bélelt tálba öntjük és behűtjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
HIDEGTÁLAK LEXIKONJA
Szerző:

Barna Aladár, Ferenczy Amanda, Fidel Benitez Corales,
Józef Tita Protasiewicz, Klement Diana és Szabó Béla

 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.